2024. április 16., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Az OSC súlyos veresége Belgrádban

Rájárt a rúd a magyar csapatokra a BL 2. fordulójában, miután az OSC és a Ferencváros is veszített. Rosszabbul az első járt, miután nyolc gól különbséggel kapott ki Belgrádban a sztárcsapat Novi Beograd ellen. A pestiek csak 5:5-ig tudták tartani az ellenfelet, ezután azonban zsinórban újabb ötöt kaptak, így a tavalyi ezüstérmesnek két meccs után +19 a gólkülönbsége, mert az 1. fordulóban a Spandau még rosszabbul járt. A belgrádiak soraiban a spanyol légiós Granados volt a legeredményesebb 4 góllal. Az FTC Bresciában mondta fel a leckét, de elégtelenre vizsgázott, miután összesen csak négy gólt tudott dobni az olaszok második számú csapatának.

B csoport, 2. forduló: Sabadell–Spandau 9:9, Jug–Marseille 14:9, Novi Beograd–OSC 17:9, Brescia–FTC 8:4. Az állás: Novi Beograd és Brescia 6, Jug és FTC 3, Sabadell, Marseille, OSC és Spandau 1 pont.

EUROKUPA

Háromból kettő

Az Eurokupában két szerb csapat nyert, egy kikapott. A C. zvezda Budapesten szenvedett vereséget a Vasastól, amelynek soraiban pont egy szerb, Ranđelović volt a legeredményesebb 3 góllal.

Nyolcaddöntő, első mérkőzés: Partizan–Panioniosz 12:11, Vasas–C. zvezda 15:10, Šabac–Barcelona 13:10, Savona–Ortigia 7:2, Le Sec–Trieste 12:20, Steaua–Nagyvárad 8:2, Honvéd–Szolnok 13:11, Primorac–Tourcoing 7:7. A visszavágókat két hét múlva, december 14-én játsszák.