2023. február 1., szerda
A VMMSZ PÁLYÁZATA

Vajdasági Szép Magyar Könyv

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2022. január 1. – december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.
Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.
A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is be lehet nevezni – ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.
A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázaton 7 kategóriában lehet nevezni. Ezek a következők:
– gyermek- és ifjúsági kiadványok,
– szépirodalmi kiadványok
– általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,
– tankönyvpótló és- kiegészítő kiadványok,
– tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok
– művészeti könyvek és albumok,
– könyvsorozat (legalább három kötet, és olyan könyvsorozat, amely 2004 után indult).
A beérkezett kiadványokat egy háromtagú kuratórium bírálja el.
A kiadványokat 2-2 példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia Köztársaság), vagy előre egyeztetett időpontban személyesen is átadhatók. Kérjük a kiadókat, hogy amennyiben postázzák a kiadványokat, úgy a nevezési lapok e-mailben történő megküldésekor írják meg a postai csomag azonosítószámát!

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét képező nevezési lap kitöltése, amelyet elektronikus úton az office@vmmsz.org villámpostacímre szükséges megküldeni.
A nevezés és a postára adás határideje: 2023. január 6.
A díjakat és az elismerő okleveleket a Magyar Kultúra Napja 2023. évi délvidéki központi ünnepségének keretében nyújtjuk át, amelynek időpontjáról és helyszínéről a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a későbbiekben értesíti a pályázó intézményeket.
Bővebb információért hívják a +38169/551-82-22-es telefonszámot, vagy jelentkezzenek az office@vmmsz.org villámpostacímre. Nevezési lapot és a pályázat szabályzatát is itt igényelhetik – áll a VMMSZ pályázati felhívásában.