2024. április 19., péntek

Megérkezett a Mikulás

A Mécsvirág együttes lépett fel a VM4K szervezésében a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ egy igazi Mikulás-váró rendezvénnyel kedveskedett csütörtökön kicsiknek a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. Az ünnepi hangulatot idén a Pro Urbe díjas, háromtagú Mécsvirág együttes – Baráth Hajnal Anna, Verebes Krnács Erika és Zsoldos Ervin – biztosította, amely egy rendkívül színes karácsonyi koncertet adott a több mint 100 kisiskolás, óvodás és még annál is kisebb gyermek számára.

A gyermekek nagyon jól érezték magukat a koncert során (Fotó: VM4K)

A gyermekek nagyon jól érezték magukat a koncert során (Fotó: VM4K)

A koncertet megelőzően azonban a Mikulás is megérkezett a két krampusszal, akik láthatóan megadták a jelenlevőknek az izgalommal, jókedvvel teli hangulatot.

Baráth Hajnal Anna, a Mécsvirág együttes tagja Az ünnep azé, aki várja című műsoruk kapcsán elmondta, a műsorukat úgy állították össze, hogy nemcsak a Mikulás szerepel benne, hanem már belecsempészték a Luca-napi és a karácsonyhoz kapcsolódó népszokásokat, valamint népdalokat és verseket is.
– Az előadásunk különlegessége, hogy a benne szereplő verseknek – köztük vajdasági költők alkotásainak – kilencven százalékát Zsoldos Ervin zenésítette meg. E napra egy komplett gyermekműsorral készültünk – hallottuk Baráth Hajnal Annától.

vm4k

A Mécsvirág együttes Az ünnep azé, aki várja című koncerten (Fotó: VM4K)

Gyermán Andrea, a VM4K marketing-referense kiemelte, hogy a hagyományos ünnepségük célja, hogy minél több gyermek bekapcsolódjon, és hogy örömet szerezzenek nekik, és az is kapjon ajándékot, aki egyébként nem jutna hozzá.
A műsor után édességgel, gyümölccsel megrakott csomagokkal távoztak a gyerekek.

Nyitókép: vm4k