2024. április 19., péntek
H CSOPORT

Újabb ázsiai fordítás a nyolcaddöntőért!

Kényelmes helyzetből várta Portugália a Dél-Korea elleni meccset, míg utóbbinak csak a győzelem volt elfogadható, az is megfelelő eredménnyel a Ghána–Uruguay mérkőzésen. A portugálok sok alapembert pihentettek, miközben a túloldalon Sergio Costa ült a kispadon Paulo Bentónak a ghánai meccs után kapott piros lapja miatt.

Hamar felpörögtek az események al-Rajjanban, ahol a portugálok már az 5. percben megszerezték a vezetést, amikor a jobb szélen elrobogó Diogo Dalot adott be középre, a labdát pedig Ricardo Horta küldte a hálóba. Nem szeppentek meg azonban az ázsiaiak, hiszen már a 27. percben az egyenlítést ünnepelhették, Hjong-Min Szon baloldali szöglete a rosszul reagáló Cristiano Ronaldóról a kapu elé került, itt pedig a szemfüles középvédő Jung-Gvon Kim csapott le rá. Sokáig nem született ezután gól a mindkét oldalon kialakuló éles helyzetek ellenére, a slusszpoén pedig a bírói ráadás első percében jött, amikor a fél pályán átrobogó Szon a becserélt Hi-Csan Hvanghoz passzolt, aki Diogo Costa mellett a kapuba bombázott.

Szonék azonos pontszámmal, több lőtt góllal megelőzték Uruguay-t (Fotó: Beta/AP)

Szonék azonos pontszámmal, több lőtt góllal megelőzték Uruguay-t (Fotó: Beta/AP)

Al-Rajjan: Dél-Korea–Portugália 2:1 (1:1)

Education City Stadion, 44 097 néző, vezette: Facundo Tello (argentin). Gólszerzők: J. Kim a 27. és H. Hvang a 90+1., illetve Horta az 5. percben.

Dél-Korea: Sz. Kim – Dzs. Kim, J. Kim (J. Szon, 81.), Kvon, M. Kim – Jung, K. Li (U. Hvang, 81.), I. Hvang – H. Szon, G. Cso (J. Cso, 90+3.), J. Li. (H. Hvang, 66.) Szövetségi kapitány: Paulo Bento (Sergio Costa).

Portugália: Costa – Dalot, Ant. Silva, Pepe, Cancelo – Neves (Leão, 65.), João Mário (B. Silva, 82.), Nunes (Palhinha, 66.) – Horta, Cristiano Ronaldo (And. Silva, 65.), Vitinha (Carvalho, 82.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.

A csoport végeredménye:

1. Portugália

3

2

0

1

6:4

6

2. Dél-Korea

3

1

1

1

4:4

4

3. Uruguay

3

1

1

1

2:2

4

4. Ghána

3

1

0

2

5:7

3

Nyitókép: Szonék azonos pontszámmal, több lőtt góllal megelőzték Uruguay-t (Fotó: Beta/AP)