2024. április 19., péntek

Aszfaltozás decemberben is

A kedvező időjárási körülményeket kihasználva az útkarbantartók teljes gőzzel dolgoznak az úttestek felújításán annak érdekében, hogy még a téli időszak beköszönte előtt minél több városi utcát biztonságossá tegyenek a közlekedés számára.

Csütörtökön belekezdtek a Tone Hadžić utca úttestének felújításába, ezek a munkálatok várhatóan a hét végén befejeződnek. A kamenicai Marko Orešković utcában zajló aszfaltozási munkálatok is befejeződtek, az utat pedig már tegnap megnyitották a forgalom előtt. Ma megkezdik az előkészítő munkálatokat a Visarion püspök utcában, és a tervek szerint a jövő héten már a Šumadijai utcában is megindulhat a munka.

Valószínűleg ezek a Podbara városrészben lévő utcák lesznek az utolsók, amelyeket az idén újraaszfaltoznak. A Put Invest vállalat munkásai a nyári és az őszi hónapok folyamán felújították a város forgalmas útvonalait, újraaszfaltozták a Futaki utat, az Újvidéki Vásár előtti utcákat, a Mihajlo Pupin sugárút jelentős részét és még néhány, a közlekedés szempontjából kulcsfontosságú útvonalat. A munkálatok megkeserítették az autóvezetők életét, de még a gyalogosokét is, hiszen a gépek meg a felszerelés miatt leginkább csak nagy kerülőkkel tudtunk átjutni az úttest másik oldalára.