2023. február 1., szerda

Táborozás advent időszakában

Novák Katalin: A békéről és a biztonságról szólnak az Erzsébet-táborban töltött napok

A békéről és a biztonságról szól az Erzsébet-táborban töltött időszak, valamint az önfeledt kikapcsolódásról – hangsúlyozta a köztársasági elnök csütörtökön Zánkán.

Novák Katalin a zánkai Erzsébet-táborban rendezett Erzsébet-karácsony alkalmából tartott beszédében kiemelte: a béke és a biztonság a korábbinál is jobban felértékelődött a szomszédunkban dúló háború okán.

A kormány minden eszközzel szeretné elkerülni a háborút, az advent időszakában a felújított Erzsébet-táborban pedig különösen nagy hangsúlyt fektetnek az önfeledt együttlét feltételeinek megteremtésére - mondta az államfő.

Tíz évvel ezelőtt létesültek az Erzsébet-táborok, mára pedig Zánkán is és Fonyódligeten is megújultak a tábor épületei – idézte fel a köztársasági elnök, hozzátéve: a táborokat téliesítették, ezzel lehetővé vált, hogy az idén télen 16 ezren vegyenek részt a zánkai tábor programjaiban.

Novák Katalin karácsony előtt békés várakozást kívánt a jelenlévőknek.

A helyszínen kiadott sajtóanyagban azt írták: az elmúlt tíz évben több mint 1 millióan vettek részt valamilyen típusú Erzsébet-táborban, 2012-ben 30 ezer gyermek jutott el Erzsébet-táborba, az idén év végéig pedig 180 ezren vehetnek részt valamilyen típusú táborban.

Az Erzsébet-karácsony a táboroztatási program részeként 2016-ban indult egynapos programként, majd 2021-ben többnapossá vált, az idén november 21-étől december 21-éig várja a gyermekeket a zánkai táborban karácsonyi programokkal – írják.

Ezenkívül péntektől vasárnapig családi Erzsébet-táborokba is várják a vendégeket december 18-áig, ide összesen 5 ezren érkezhetnek.

Nyitókép: Novák Katalin a táborozó gyerekekkel (Fotó: MTI)