2024. április 25., csütörtök

Épül a rendőrállomás

Egy hónapos forgalomkorlátozás a Munkás utcában

Az újvidéki Távfűtő Művek illetékesei bejelentették, hogy kedden megkezdték a Munkás utcában épülő, új rendőrállomás belső rendszerének a csatlakoztatását a városi távhőhálózatra.

A munkálatok miatt december 28-áig az illetékes, városi titkárság döntésének értelmében forgalomkorlátozást rendelnek el az utca 30. és 34. házszáma közötti szakaszon. Egy forgalmi sáv lesz lezárva, a másik sávon váltakozó irányban engedik majd át a gépjárműveket, 30 km/h sebességkorlátozás mellett.

A fűtéscsatlakoztatási munkálatok általában az építkezés befejező szakaszában történnek, ilyenkor az épület már többnyire elkészült, és pár hónapon belül megnyílhat.

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

Az új rendőrállomás a régi, fabarakkokban működő rendőrörs helyén épül, a 32-es szám alatt, miután megnyitják, ez lesz a belváros közbiztonságának bástyája. Korábban a belügyminiszter azt mondta, hogy a Munkás utcai örsre már jövő év januárjában beköltözhetnek rendőrök.

A Belügyminisztériummal közösen az önkormányzat külön anyagi forrásokat biztosított a létesítmény megépítése. Az építkezési terület 780 négyzetméteres, a projekttervezet más állami szervek létesítményeit is előirányozza itt. Az óváros Újvidék központja, az új rendőrállomás lehetővé teszi majd azt, hogy a rendőrök gyorsan reagáljanak, és hatékonyak legyenek.

Nyitókép: A leendő, új rendőrállomás helyén évtizedekig működött rendőrőrs, ezeket a faépítményeket tavalyelőtt bezárták és lebontották (Fotó: Dávid Csilla felvétele)