2024. április 25., csütörtök
ÓBECSE

Rajzpályázat gyerekeknek

Adventi irodalmi- és képzőművészeti pályázat óvodásoknak és általános iskolásoknak

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Bóbita Óbecsei Nagycsaládosok Egyesülete a budapesti Nemzeti Kulturális Alap, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint az óbecsei önkormányzat támogatásával tizennyolcadik alkalommal hirdeti meg adventi irodalmi- és képzőművészeti pályázatát, amelyre a község óvodásai és általános iskolásai jelentkezhetnek alkotásaikkal és írásaikkal.

– A pályázatra minden gyermek és diák egy-egy alkotással jelentkezhet. Képzőművészeti alkotásokat az óvodásoktól, valamint az első és második osztályos tanulóktól várunk, bármilyen technikával készült munkával lehet jelentkezni. Csak egyéni munkákkal lehet pályázni, csoportmunkákat nem fogadunk el. A kis képzőművészek Karácsonyi készülődés címmel készíthetik el munkáikat. Az idősebbek irodalmi alkotásokkal pályázhatnak, fogalmazással, önálló verssel, riporttal vagy novellával. Három korcsoportot alakítottunk ki, és minden korcsoportban két-két címet adtunk meg. A harmadik és negyedik osztályos tanulók Karácsonyi mese vagy Karácsonyi kaland címmel írhatnak, az ötödik és hatodik osztályosok Angyali küldetés vagy Különleges karácsony címmel alkothatnak. A legidősebbek, a hetedik-nyolcadik osztályos tanulók Karácsonyi hópelyhek vagy Karácsony fényei címmel küldhetik be munkáikat – mondta Ricz Róbert, a két egyesület elnöke, aki hozzátette, hogy a pályázat péntekig, december 16-áig lesz nyitva. Az alkotásokat a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben lehet átadni minden munkanapon 8 és 13 óra között, illetve az egyesület címére lehet postázni (Nikola Tesla u. 38., Pf: 51) vagy e-mailben elküldeni a psmk@stcable.net címre.

– Kérjük, hogy az írásokra a felkészítő pedagógusok írják rá a pályázó nevét, az iskola nevét, az osztályt, illetve a felkészítő tanár nevét, a képzőművészeti alkotások elejére pedig tüntessék fel az alkotó nevét, az iskola nevét, az osztályt vagy a gyermek korát és a felkészítő tanár vagy óvónő nevét – tette hozzá Ricz Róbert.

A díjkiosztó ünnepséget szerdán, december 21-én, 16 órakor tartják a kultúrkör kistermében.