2024. március 28., csütörtök

Tunézia legyőzte a francia B-t, mégis kiesett

Az egypontos Tunéziának mindenképpen győznie kellett a franciák ellen a nyolcaddöntős remények életben tartásához, sovány esélyük pedig kétségtelenül nőtt valamelyest annak hírére, hogy Didier Deschamps kapitány az előző meccshez képest kilenc ponton is változtatott a kereten, a hat pont tudatában minden sztárjátékosát pihentetve.

Ezzel a teljesen új összeállítással játékban sem lehetett ráismerni a francia csapatra, a támadásokat inkább a győzelmi kényszerben lévő tunéziaiak vezették. Gandri egy szabadrúgás után már a kapuba lőtt, amit les miatt nem adtak meg, majd Hazri távoli lövését kellett kiütnie Mandanda kapusnak.

A második félidőben aztán Hazri kicselezte a védőket és a kapus keze mellett begurította a labdát a sarokba. Bár ez Tunézia első gólja volt ezen a vb-n, ekkor továbbjutásra állt, bár csak addig, amíg pár perc múlva a másik meccsen Ausztrália meg nem szerezte a vezetést.

Ugyan a franciák csoportelsősége még ekkor sem volt veszélyben, Deschamps a támadórészleg aktivizálása céljából pályára küldte Mbappét, Rabiot-t, Dembélét és Griezmannt, aminek érződött is lett a hatása, a játék átterelődött a tunéziai térfélre. A hosszabbításban Griezmann betalált, de vitatható les miatt az ő gólját sem adták meg, így Tunézia legyőzte a címvédőt, ám így is befejeződött számára a torna.

A D csoport végeredménye:

1. Franciaország 3 2 0 1 6:3 6

2. Ausztrália 3 2 0 1 3:4 6

3. Tunézia 3 1 1 1 1:1 4

4. Dánia 3 0 1 2 1:3 1

Nyitókép: Beta/AP