2024. április 19., péntek
KREATÍV PERCEK: SEGÍT A LAKBERENDEZŐ!

Előszoba: az indulás és az érkezés helye

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Ahogy belépünk a házba, az előszoba tere fogad. Itt fogadjuk a vendégeinket, innen indulunk reggelente, és ide érkezünk haza. Nagyon fontos, hogy az indulás és a hazaérkezés helye minden kényelme megtalálható legyen. Ahol felakasztjuk a kabátunkat, ahol tároljuk a cipőnket, és a kocsikulcs is kéznél legyen, valamint a „cipőrumlit" is a lehető legjobban tudjuk kezelni.
Az alábbi előszoba elég nagy méretűnek számít, nem annyira széles, inkább a hosszúsága a mérvadó.

Az első részbe egy kisebb cipőtárolót terveztünk, tükörrel és egy fogast. Az előszoba második részében elfér még egy nagyobb cipőtároló, valamint a legtávolabbi falon, az ablak alatt pedig egy alacsonyabb bútor a ritkábban használatos dolgoknak.
Beépítettük a lépcső alatti részt is, amely inkább raktárként funkcionál, ide lehet majd elhelyezni a takarítási eszközöket, a porszívót és egyéb nagyobb méretű kellékeket.

A padlót ugyanolyan szürke márványszerű padlócsempével borítottuk be, mint a házban lévő közösségi terét. A fa és szürke színű bútorzat remekül illik a ház többi szobaberendezéséhez.
Fontos, hogy az előterünket az otthonunkban már meglévő stílusban rendezzük be, és arról se feledkezzünk meg, hogy gyakorlatilag ezt a helyiséget használjuk leggyakrabban.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.