2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Felborított harmónia

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

A feng shui szerint a házunk, a környezetünk, a lakóterületünk energiája nagymértékben kihat ránk, mind rövid, mind hosszú távon is. Rövid távon inkább a bagua felosztás szerint fejti ki a hatását. A bagua felosztás a kilencrészes négyzet, melyek számokat hordoznak, s minden szám egy életterületnek felel meg. A legenda szerint egy teknős sétált ki a folyóból, melynek hátán volt ez a bűvös négyzet. Ez alapján vesszük azt, hogy a bejárati ajtótól nézzük a kilenc életterületet, mely szerint a legfelsőbb bal sarok a pénz területe, a legfelsőbb jobb sarok a szerelem területe stb. Ez a hatás rövid távon is kihat ránk, tehát érdemes odafigyelni rá, ha nyaralásra megyünk, mert az az egy-két hét is elegendő, hogy kifejtse hatását.

Az égtájak szerinti felosztás, amely az elemeken alapszik, az inkább évek múltán fejti ki hatását. Mindkettőt bele kell kombinálni életünkbe. Ezek szerint a pénzre délkelet hat ki, a szerelemre délnyugat. No persze oda kell figyelni mind a kilenc életterületre.

Barátnőm, aki ismeri valamennyire a feng shui alapszabályait, kétségbe esve fordult hozzám:

– Képzeld! Tudod, hogy néhány hétig nem voltunk itthon, nyaraltunk. Mielőtt elutaztunk, szétszedtük az íróasztal előtti irodaszéket, mert egy részét át kellett húzatni, melyet el is vitt a párom a kárpitoshoz. Tudod jól, kicsi a lakás, raktárhelyiség nincs, ezért már utazás előtt 1-2 nappal ott bukdácsoltunk a szék itthon maradt részében. Hogy valahogy elférjek, az egyik részét odatettem az otthonunk pénz területébe, a másik rész pedig ottmaradt a család és az egészség területén. Mielőtt elutaztunk, elfelejtettük kivinni a szemetet. Különben a szemét, vagyis a konyhai szemetesvödör helye pont a szerelem területén van. Pár hét alatt igen kellemetlen szag áradt belőle, tele volt muslincákkal, s a csukott konyhaelemajtón keresztül is bűzlött. Ameddig nem voltunk itthon, ez talán nem hatott ránk, de ahogy hazaértünk, elkezdődött a baj. Betegek lettünk azonnal, semmi komoly, csak egy kis Covid, láz, köhögés, torokfájás és hasonló, éppen elég, hogy ne tudjak dolgozni. Munkám pedig, tudhatod, olyan, ha nem dolgozom, nem is keresek semmit. Emígy is le vagyok égve már egy ideje. Ráadásul nagyon összevesztünk, mert a kárpit a széken nem olyan anyagból készült, mint amilyet szerintem megbeszéltünk, a párom szerint viszont ilyesmit meg sem említettem. Ilyen üvöltözés és bántó szavak, amelyek elhangzottak, még nálunk nem fordultak elő. Ráadásul csak szapulta, kritizálta a családomat is. Ráadásul a családomban is betegségbe estek. Látod az összefüggést? A család, az egészség, a pénz és a szerelem terén volt a szétszedett szék és a bűzlő szemét, s mi mindent okozott?! Mit csináljak, hogy valamennyire helyrehozzam az életemet? Még beteg vagyok, de már nem annyira.

– Tehát mentsük a menthetőt! Legelőször egy energiatisztítást csinálj az otthonodban a négy elemmel, tudod, a négy arkangyallal. Majd elküldöm e-mailban. Főleg ezt a három részt tisztítsd erősen, füstölővel, sóval, lánggal és szenteltvízzel, ahol ezek a rossz energiák voltak, a szétszedett szék és a túl sokáig tárolt szemét. Azután a helyet, ahol voltatok üvöltözés közben, s az ágyat, ahol azután bánkódtatok a történtek miatt. Azután azonnal fürödj meg sós vízben, fejed búbjára és a hátad közepére is kerüljön só, s az ékszereidet is fürdesd meg a sós vízben. Ezután aktiváld – leírom hogyan – ezt a rúnaköteget, amit most lefényképezek, s Viberen elküldök. Ezt tehát átrajzolod egy papírra, s aktiválod. Utána megy a Mahatma energiás meditáció, melyet szintén átküldök. Ennyi elég lesz, de ha van egy-két vagy három kristályod, akkor arra rárajzolsz még egy-egy rúnajelet, amit megadok, s elhelyezed e területekbe a kristályokat. Küldöm, s jelentkezz az eredménnyel.

Pár nap múlva már beszámolt a pozitív eredményről. Ismét helyen van minden, már amennyire helyre lehetett hozni. Meg nem történtnek nem mondhatni mégsem. Máskor ügyelni kell az ilyesmire. Ha nincs rend körülöttünk, nincs rend a lelkünkben sem. Ha nincs rend a lelkünkben, akkor viszont az életünkben sem lesz. Amit tudunk, tegyünk meg, legyenek jó energiák az otthonunkban, tegyünk erősítéseket és gyógyító elementeket, kérjünk feng shui analízist, hogy a szeretet és béke megmaradjon, mert ahogy egy emlékvers is mondja:

A szeretet egy aranyfonál, ami könnyen elszakad,

össze lehet ugyan kötni, de a csomó megmarad.”

Igen, sajnos megmarad.