2024. április 25., csütörtök
B CSOPORT

Az USA Irán legyőzésével nyolcaddöntős

Nehéz lett volna pikánsabb párharcot kialakítani a vb teljes mezőnyéből, mint az Irán-Egyesült Államok találkozót, amely a B csoportban döntött arról, melyik gárda jut tovább a nyolcaddöntőbe az angolok mögött.

A pályán szerencsére nem szabadultak el annyira az indulatok, mint a kétoldali médiában, és a nézők kemény, küzdelmes, de elszabaduló indulatoktól mentes mérkőzést láthattak.

Viszonylag kevés éles helyzet alakult ki, amelyek közül az egyik elsőt gólra is váltotta az USA: McKennie ívelt előre a tizenhatos jobb oldalán előrefutó Destnek, aki kapásból, fejjel továbbította a labdát a kapu elé, itt pedig Pulisic robbant be, és az iráni kapuba vágta a labdát (38.).

Irán a mérkőzés végéhez közeledve egyre többet ment előre az egyenlítésért, az amerikaiak pedig főleg gyors ellentámadásokkal próbálták eldönteni a meccset, bár a játék a hajrában egyre töredezettebbé vált.

Az ázsiai csapatnak még a bírói ráadásban is adódtak helyzetei, de nem tudták megtörni az amerikai védelmet, így kikaptak, és - a Wales ellen szerzett - 3 ponttal kiestek, az USA pedig összesen 5 ponttal megszerezte a csoportmásodik helyet.

Nyitókép: Beta/AP