2024. április 20., szombat
VB-HÍREK

Zavargások Belgiumban

Zavargások törtek ki a belga fővárosban, Brüsszel központjában vasárnap délután, miután Marokkó 2:0-ra megverte a belga csapatot – számolt be a helyi sajtó. A szurkolók autókat rongáltak meg és gyújtogattak, a helyszínre rendelt rendőrök vízágyúkat és könnygázt vetettek be a randalírozó tömeg feloszlatására. A La Libre belga napilap azt írja, közösségi oldalakon terjedő videókon látható, hogy a rendbontók marokkói zászlókkal a kezükben megtámadnak egy járművet a brüsszeli városközpontban. A lap azt is közölte, hogy egy, az incidensről tudósító újságíró megsérült a petárdázás következtében. A brüsszeli hatóságok a városközpont elkerülésére szólítottak fel, Phillip Close, Brüsszel főpolgármestere üzenetében elítélte az incidenst, és közölte, hogy a rendőrség elkezdte a rendbontók letartóztatását. A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, „akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot”. A délután folyamán a rendőrség lezárta a zavargások helyszínét a forgalom elől, több villamosjáratot megszakítottak.

2017 novemberében legalább 22 rendőr megsebesült a marokkói válogatott győzelmét ünneplő szurkolók randalírozása miatt kialakult összecsapásokban Brüsszel központjában.

Lewandowski ajándéka

Robert Lewandowski egy aláírt mezt ajándékozott annak a szaúdi futballszurkolónak, aki a szombati, Szaúd-Arábia elleni világbajnoki mérkőzésükön a gólja után az ő mezével ünnepelt. Videófelvétel bizonyítja, hogy a találatot követően – amely a lengyel támadó pályafutásának első vb-gólja volt – a drukker levette a szaúdi trikót és felvette a lengyelt, amelynek a hátán Lewandowski neve volt olvasható, majd örömében táncolni kezdett. A szurkoló megismételte ezt a gesztust, amikor személyesen találkozott a Barcelona játékosával, akitől egy ölelést és egy aláírt mezt kapott ajándékba.

Messi és a Miami?

Lionel Messi egyik tanácsadója cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint az argentin világsztár az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) érdekelt Inter Miamihoz igazolna. „Ez nem igaz, nem zajlanak ez ügyben tárgyalások” – jelentette ki Marcelo Mendez az amerikai CNN televíziónak. A Times című brit lap vasárnap írt arról – forrás említése nélkül –, hogy a többek között David Beckham tulajdonában lévő tengerentúli klub vezetői bíznak abban, hogy a 35 éves, hétszeres aranylabdás támadó a katari vb után aláír hozzájuk.

Messi szerződése az idény végéig szól a Paris Saint-Germainnél, s korábban már beszélt arról, hogy egyszer szívesen igazolna az Egyesült Államokba. A tudósítás szerint a Miaminál Cesc Fàbregasszal és jó barátjával, az uruguayi Luis Suárezzel játszhatna együtt, akiket szintén csábítanak. A három futballista korábban a Barcelonában szerepelt, bár Fàbregas és Suárez éppen váltották egymást 2014 nyarán.

Ronaldo már nem covidos

Két negatív koronavírustesztet produkált Ronaldo, aki így már a helyszínen szurkolhatott brazil honfitársainak a Svájc elleni meccsen. A 46 éves volt világklasszis játékos a múlt héten, már a vb helyszínén pozitív tesztet adott, s bár enyhe tünetei voltak, pár napot elszigetelve dohai hotelszobájában kellett töltenie. Hétfőn aztán a közösségi oldalára feltöltött videóban örömmel számolt be a friss teszteredményekről. „Szabad vagyok, mehetek a brazil válogatott meccsére, és szurkolhatok a Seleçãónak.”