2023. február 9., csütörtök

Meghódította Londont a sajtos-tejfölös lángos

A karácsonyi vásár slágere a magyar ínyencség

Az Egyesült Királyság legnagyobb karácsonyi vására, a Winter Wonderland évek óta nagy népszerűségnek örvend. A különleges látványosságok, portékák és ízletesebbnél ízletesebb ételek között hírnevet szerzett magának a magyar lángos, írta a Ripost.
A Hyde Parkban található Winter Wonderland – azaz Téli Csodaország – 2007 óta várja a látogatókat, 2022-ben második lett a világ 10 legjobb karácsonyi vására között.
A Daily Star újságírója, Sophie Foster kalauzolja végig a cikkben az olvasót a különleges helyszínen, ami hagyományos kézműves standokat, vidámparkba illő játékokat, valamint bőséges étel- és italválasztékot kínál.

Akik szeretik a tradicionális német piaci ételeket, bőséggel találnak különböző sült kolbászokat a standokon, de lehet kapni sajttal és savanyú káposztával töltött hotdogot is. Foster a cikkében külön figyelmet szentel a magyar lángosnak.
Imádtam a hagyományos magyaros lángost is, ami egy forró sült tészta tejföllel és sajttal, mint egy pihe-puha pizza. Nagyon finom, ha látod, mindenképpen próbáld ki
– írja.
Forster a lángos után az Eurocoastert ajánlja, ami egy hajmeresztő hullámvasút.

Nyitókép: Wikipédia