2024. április 16., kedd

Szerbiában mintegy 600 pedofilt tartanak nyilván

Az Igazságügyi Minisztérium Büntető Szankciók Végrehajtásáért Felelős Igazgatóság legfrissebb adatai szerint összesen 583 pedofilt tartanak nyilván Szerbiában – írja a 021.rs hírportál az Euronews Serbia beszámolójára hivatkozva.

Júliustól novemberig, amióta az Euronews Serbia utoljára betekintést nyert ezekbe az adatokba, ez a szám 39-cel nőtt. Ezt a nyilvántartást egyébként 2015 szeptemberében fogadták el, és azóta is vezetik.

A regisztrált pedofilek csak egy részét képezik ennek a súlyos problémának. Andrijana Radoičić Nedeljković, az Atina civil szervezet munkatársa elmondta, hogy ezek a számok a valóságban jóval magasabbak, és hozzátette, hogy a számok csökkentését elsősorban a megelőzés befolyásolhatja.

– A regisztrált pedofilek számáról szóló hivatalos adat messze nem a valós adat. Sokkal nagyobb problémánk van, mint amit rendszerszinten felismerünk. A probléma az, hogy nem tudjuk, hogyan alakulnak tovább a konkrét esetek. Úgy gondolom, hogy mindezek nélkül csak beszélünk valamiről, azonban nem tudunk valódi képet alkotni a problémáról – fogalmazott Radoičić Nedeljković.

Nyitókép: Pixabay