2024. március 28., csütörtök

Pörgős mérkőzésen győzte le Ghána Dél-Koreát

Kamerunt követően egy másik afrikai csapat is három gólt szerzett a labdarúgó-világbajnokság második csoportkörének utolsó napján, amikor a H csoportban Ghána 3:2-re nyert Dél-Korea ellen.

A 24. percben az afrikaiak szerezték meg a vezetést egy vitatott szituációt követően, hiszen a szabadrúgást elvégző Jordan Ayew beadása több játékoson is megpattant, és végül André Ayew kezéről pattant a labda az azt a kapuba vágó Salisu elé – a videóbíró elemzését követően azonban megadták a gólt, miután a kezezést nem ítélték szándékosnak. Tíz perccel később Jordan Ayew újabb beadásából Kudus megduplázta az előnyt, a többet támadó koreaiak azonban a második félidőben egyenlíteni tudtak: Szung három percen belül két nagyon hasonló szituációból, balról érkező beadásból, közelről, fejjel volt eredményes.

A két gyors gól nem törte össze a ghánaiakat, hiszen hamarosan Kudus újra vezetéshez juttatta a csapatot. Dél-Korea fokozta a nyomást, és Ziginek több bravúros védésre is szüksége volt a ghánai kapuban, hogy megőrizze csapata 3:2-egy győzelmét és első pontjait az idei vb-n.