2024. április 25., csütörtök

Nem folytatódott a szaúdi csoda, megvan Lewandowski első vb-gólja

A négy napja a világbajnokság legnagyobb meglepetéseként Argentínát legyőző Szaúd-Arábia a második mérkőzésén, Lengyelország ellen már jóval támadóbb szellemiségben állt ki, ám minden igyekezete ellenére 2:0-s vereséget szenvedett az európai csapattól.

A szaúdiak jóval több ígéretes akciót dolgoztak ki és a labdát is többet birtokolták, ám az első gólt mégis a lengyelek szerezték, amikor Robert Lewandowski alapvonalról történt beadására Piotr Zieliński bombázta a léc alá.

Még az első félidőben Szaúd-Arábia tizenegyeshez jutott, amikor Krystian Bielik buktatta al-Sehrit, al Davszari büntetőjét azonban Wojciech Szczęsny kivédte, majd az al-Sehritől azonnal érkező ismétlésbe is belekapott, így elkerülte Lengyelország a gólt.

A második játékrészben folytatódott a szaúdi nyomás, ám egyre több villanással veszélyeztettek a lengyelek, Arkadiusz Milik és Lewandowski is lőtt egy kapufát. A Barcelona csatára számára aztán végül a 82. percben tört meg a jég: al-Malki utolsó védőként a tizenhatos előtt nem tudta lekezelni a csapattársától érkező passzt, a lengyel viszont erre lecsapott és megszerezte karrierje első világbajnoki gólját. Lengyelország kétgólos győzelmet aratott, gólt továbbra sem kapott a tornán, és négy ponttal várja az Argentína elleni utolsó csoportmeccset.