2024. április 25., csütörtök

Ma kezdődik a 30. Mojo Blues Fest

Mint minden évben, a blues zentai szentélye az idén is megrendezi hagyományos bluesfesztiválját.

Az ország egyik legrégebb óta megrendezésre kerülő blues zenei rendezvényét harminc évvel ezelőtt rendezték meg először és azóta Szerbia egyik legrangosabb bluesfesztiváljává nőtte ki magát.

A ma este kezdődő rendezvénysorozat első fellépője a szőregi Bánya BBQ & Blues, a fesztivál kísérőzenekara a Bánya Blues Band lesz, Olajos Csaba vezetésével. Őket követi a zentai származású Dukić Zoran formációja, a szabadkai Blue zenekar. Ferenczi György betegsége miatt a napot a gitár világhírű virtuóza, Nenad Zlatanović fejezi, együttesével, a Texas Flooddal.

Szombaton november 26–án a Mojo klub egyik kedves visszatérő vendége Szibilla Margó és együttese a Sibyllblues indítja. Őket a zentai Flaspoint Blues Band folytatja, végül pedig a nap sztárvendége, a már tiszteletbeli zentainak számító angol blues zenész, Norman Beaker lép fel együttesével.

Beaker az angol blues zene élő legendája, aki pályafutása során olyan világhírű zenészekkel turnézott, illetve készített lemezfelvételeket, Jack Bruce, Chuck Berry, Jimmy Rogers, Buddy Guy, B.B. King, Larry Garner és Van Morrison.

Beakert 2017 januárjában a Híres Blueszenészek Csarnokába is beválasztották.

A blueszenei élmény mellett a Mojo Club BBQ-sütő csapata : Árokszállási Tamás és Dobó Dávid által varázsolt gasztronómiai élményben is részesíti a karcos, de igényes zene, az ínyencfalatok és jóféle sörök kedvelőit.