2024. április 19., péntek
SZENTTAMÁS

Kötelességünk segíteni rajtuk!

Kabátot, nadrágot és téli cipőt kaptak a rászoruló gyerekek

Az elmúlt években Živorad Đurić, vagy ahogyan a szenttamásiak ismerik Žića Maradona több alkalommal is segített a rászorulókon. A Légy humánus humanitárius szervezet elnöke önzetlenül segít, kezdeményezi és szervezi a különböző gyűjtési és adományozási akciókat. Szenttamáson az elmúlt időszakban minden általa kezdeményezett akció sikeresen zárult. A közelgő tél előtt a humanitárius szervezet az önkormányzattal közösen meleg téli holmit ajándékoz a nehéz anyagi helyzetben lévő családok gyermekeinek.

A szenttamási községházán megszervezték a jótevők és a segélyben részesülők találkozóját, az adományozóknak átadták az önkormányzat köszönőlevelét is.

− Žića Maradona már több alkalommal segített a nehéz helyzetben élő családokon. Az ilyen és hasonló akciókat az önkormányzat minden alkalommal teljes vállszélességgel támogatja, mert úgy gondoljuk, hogy az embereket a tettek igazolják, különösen a mai, nehéz időkben. Itt egy komoly humanitárius megmozdulásról van szó, amely évről évre ismétlődik. A községi költségvetésben vannak eszközök a különböző támogatásokra, de az ilyen jellegű akciók egyéni támogatásból valósulnak meg, ezért különösen jelentősek – fogalmazott Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere.

A gyerekekhez és szüleikhez szólva Žića Maradona rámutatott arra, hogy a bőséges anyagi jólét megteremtése anélkül, hogy segítséget nyújtana azoknak, akiknek nincs elegendő bevételük a normális élethez, a közvélemény körében bizonyos lelki fájdalmat okoz.

− Nem az ő hibájuk, hogy nincstelenek, de nekünk, akiknek van, kötelességünk segíteni rajtuk. Harmadik éve, hogy a tél beállta előtti időszakban a polgármesterrel teszünk azért, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő családok gyerekei ne különbözzenek a többi gyerektől, hogy nekik is legyen olyan csizmájuk és kabátjuk, mint társaiknak. A közelmúltban felvettem a kapcsolatot régi barátommal, az egyiptomi Amr Naguibbal, aki felajánlotta, hogy támogatóként ő is bekapcsolódik a Légy humánus szervezet idei akciójába. Ezt a bizonyos „vírust” kell(ene) átvinni a jómódú emberekre, akik anyagilag sokat elértek az életben, és közben semmit sem tettek/tesznek a nehéz sorsú gyermekekért. Nagyon jó, hogy olyan polgármesterünk van, aki szereti szülővárosát, tesz is érte, mi pedig azért álltunk mellé, hogy Szenttamást olyan várossá tegyük, amely mindenkinek megfelel – magyarázta Đurić.

Szenttamás polgármestere az önkormányzat nevében köszönőlevelet adott át Amr Naguibnak (Paraczky László felvétele)

Szenttamás polgármestere az önkormányzat nevében köszönőlevelet adott át Amr Naguibnak (Paraczky László felvétele)

Nyitókép: Živorad Đurić, Radivoj Debeljački és Amr Naguib (Paraczky László felvétele)