2024. április 20., szombat

Az ügyészség előtt a trsteniki eset

A három fiatalnak a törvény előtt is felelnie kell

A kruševaci Felső Ügyészség is foglalkozik a trsteniki Műszaki Iskolában történt incidenssel, amelyben diákok tréfát űzve a tanárukból kihúzták alóla a széket. A tettüket felvételezték és az internetre is feltöltötték, hogy szélesebb körben tegyék nevetség tárgyává a tanárnőt.

Mint ahogy arról a Beta hírügynökség beszámolt, az ügyészség a tárgyat sürgősségi eljárásban vizsgálják. Branislav Petrović ügyész úgy nyilatkozott, megkezdték a szükséges információk begyűjtését, és az eljárásról tájékoztatják majd a közvéleményt is.

A trsteniki Műszaki Iskola iskolaszéke szerdán döntött arról, hogy javasolják tetlegességnek minősülő csíntevésben résztvevő három fiatal eltanácsolását az iskolából. Az egyik diákot, aki felvételezte a történéseket, a szülők már ki is íratták az iskolából. Azt a fiút, aki kihúzta a tanárnője alól a széket, a szülők orvosi leletekkel próbálták kimenteni a fegyelmi eljárás, illetve a felelősségvállalás alól.

Az iskolaszék ülését követően a diákok büntetésével kapcsolatban még nem született végleges döntést. Azt az iskola igazgatója hozza majd meg.

A történéseket követően több tanintézmény, szakszervezet, Trstenik önkormányzata és a helyi szociális munkaközpont, valamint az oktatási minisztérium is a tanárnő védelmére kelt.