2023. február 4., szombat

FRISSÍTETT – Gašić: Szavatolni fogjuk a polgárok biztonságát – VIDEÓ

Helikopterek és drónok is részt vesznek a keresésben

– Szavatolni fogjuk a polgárok biztonságát, és megvédjük a vagyonukat – nyilatkozta Bratislav Gašić belügyminiszter Horgoson, tudósít a Tanjug. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Szerbiában zéró tolerancia uralkodik minden típusú bűnözéssel szemben. A rendőrség készen áll minden biztonsági kihívásra reagálni, tette hozzá. Gašić szerint a tegnapi lövöldözés elkövetőit elfogták, ellenük eljárás indul.

A migránsok közötti lövöldözésekről szóló bejelentés után a hatóságok több mint 600 személyt vettek őrizetbe Horgos környékén, jelenti a Szerbiai RTV.

Jelentős hadműveleti akció folyik Horgos és Szabadka környékén. Sajtóértesülések szerint helikopterek és drónok is részt vesznek a keresésben. Az akciót kiterjesztették Belgrád területére is.

Mint ahogyan korábban beszámoltunk, ma egy órakor tanácskozást tartanak Horgoson.

ELMARADNAK AZ UTOLSÓ ÓRÁK

A Pannon RTV megkeresésére a helyi Kárász Karolina Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy Horgoson ma elmarad a délutáni váltásban tanuló diákok utolsó két órája. Erre a tankerülettől is engedélyt kaptak.

HAT ÓRA UTÁN SEHOVA

A horgosiak a tegnapi lövöldözés után azt mondják, féltik saját és szeretteik biztonságát.

– Felvételen láttam a lövöldözést. Este hat óra után nem hagyom el a házat, és egyre jobban féltem a biztonságomat – mondta a Tanjugnak egy horgosi lakos.

Egy másik polgár azt nyilatkozta, szerinte a migránsok úgy viselkednek, mintha Szerbiában otthon lennének, a helyiek pedig vendégek saját településükön. 

– Tegnap az üzletben voltam, amikor meghallottuk a lövöldözést, és futásnak eredtünk. Néhányan a migránsok után akartak menni, de megállítottam őket azzal, hogy közöltem velük, hogy fegyver van náluk és veszélyesek – mondta a helyi polgár.