2024. április 25., csütörtök

Újabb aláírásgyűjtés kezdődik Horgoson

A csütörtök esti horgosi lövöldözés után mától aláírásgyűjtés kezdődik rendkívüli falugyűlés összehívására a faluban. Mint azt a Horgos – a mi falunk Facebook-csoportban Olga Stojanović közzétette: „2022. november 25-én, pénteken indul az aláírások gyűjtése a Boxban, a rendkívüli falugyűlés sürgős!!! összehívására. Vasárnap reggel 9.00 óráig lehet aláírni, utána összeszedem a listákat. Ismét 2 papíron megy az aláírás, kérem, erre figyeljenek oda! NINCS IDŐNK DECEMBERIG VÁRNI!!!!" – írta.

Egyéb médiaértesülések szerint csütörtök este 21 óra tájban a település java része elcsendesült, míg mások 21.30 óra körül arról számoltak be, hogy a nagykikindai belügyi körzethez tartozó Horgosra folyamatosan érkeztek a rendőrök. Voltak, akik arról számoltak be, hogy 22.30 óra körül is lövések dördültek el.
Általános vélemény, hogy a migránsok egymás között tűztek össze, és az is, hogy túl nagy számban torlódtak fel Horgoson, ami már nem csak ellehetetleníti a helyiek életét, hanem életveszélyessé színtérré változtatta. Ezért a falubeliek mielőbbi megoldást sürgetnek.

A csütörtöki eseményekről ITT olvashat.