2024. április 25., csütörtök

A hollandok az egy pontnak is örülhettek Ecuador ellen

A két hárompontos csapat, Hollandia és Ecuador találkozójának hangulatát az idei vb leggyorsabb gólja alapozta meg: az Oranje az ellenfél térfelén szerzett labdát, a vezetést Szenegál ellen is megszerző Gakpo pedig Klaassentől kapta meg azt a passzt, amiből a tizenhatos vonaláról, a védők kicselezése után már a 6. percben a kapuba lőtt. Mindezt azonban nem követte további nyomásgyakorlás a részükről, a narancsmezesek ezt a meccset is aggasztóan kevés kapura tartó lövéssel – viszont ezekből kétségtelenül jó gólszerzési hatékonysággal – hozták le.

Ecuador bőven kapott teret a próbálkozásra, és a helyezek többsége a holland kapu előtt alakult ki a meccsen. Noppertnek a 32. percben be kellett mutatnia egy nagy mentést, az első félidő ráadásában pedig csak a szerencse mentette meg őt a góltól. Egy szöglet után lecsorgó labdára Estupiñán csapott le, és az megpattanva a kapuba szállt, ám a találatot nem adták meg, mivel a játékba nem avatkozó, de a kapus kilátását potenciálisan zavaró Porozo lesen állt.

Ami késett, nem múlt az ecuadoriak számára: a szünet után a szabadon hagyott Estupiñán újabb nagy lövést eresztett el, amit Noppert csak maga elé tudott ütni, Enner Valencia pedig innen már könnyedén tolta be a labdát a kapuba, s lett a vb első háromgólos játékosa. Hollandia nem tudott megújulni, a folytatást is inkább a dél-amerikai támadások fémjelezték, Plata egy lövése a felső lécről vágódott le. 1:1 maradt a vége, az enerváltan játszó hollandoknak a továbbjutás miatt így sem kell aggódniuk, Ecuadornak pedig ehhez a döntetlen is elég lesz Szenegál ellen.

Nyitókép: Beta