2024. április 24., szerda

Jégerdő az energiatakarékosság jegyében

A Duna park területén megkezdődtek az immár hetedik, Jégerdő elnevezésű téli eseménysor előkészületei, az idén december 16-a és január 15-e élvezhetjük a programot.

A Duna parkban az előkészületek a környezetvédelmi minisztérium által kiadott engedélyekkel és a környezetvédelmi, műszaki- és biztonsági előírásokkal összhangban folynak. A munkálatok első szakasza során egy elkülönítő emelvényt állítanak fel, amelyen gyakorlatilag a teljes szükséges infrastruktúrát elhelyezik. Ezek miatt a munkálatok miatt a járda egy részét már lezárták.

A köztársasági kormány energiatakarékossági javaslatai, és az érvényben lévő intézkedések miatt a tartalmak a megszokottól valamivel kisebb méretűek lesznek. Ennek megfelelően a korcsolyapálya az eddigi 1300 négyzetméter helyett 700 négyzetméternyi területű lesz. Körpálya nem lesz a tó körül. A Jégerdő-sorozatból ezúttal sem maradhatnak ki az ingyenesen látogatható színes kulturális, művelődési- és oktató jellegű programok. Ezeket a Duna parkban lévő szaletliban, valamint a központi pódiumon rendezik majd meg.

Az esemény egyedülálló hangulatát az idén is a Jégváros fogja teljessé tenni, ahol a helybeli kézművesek és művészek mutatják be és kínálják majd portékáikat, népszerűsítve egyúttal Vajdaság gasztronómiai ételkülönlegességeit. A tavalyi Jégerdőt mintegy negyvenezren látogatták meg, sokan ez miatt jöttek Újvidékre, több mint ötven előadó szórakoztatta a közönséget.

Nyitókép: Épül a jégpálya a Duna parkban, az idén fele akkora lesz, mint tavaly (Fotó: Dávid Csilla felvétele)