2024. március 28., csütörtök
NAGYKIKINDA

Új bejárati kaput kapott az Egység Művelődési Egyesület

Az elmúlt egy-másfél évben a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület épületén folyamatosan folyt valamiféle felújítás. A sikeres pályázatoknak köszönhetően, amelyeket az Anyaországhoz, illetve a Magyar Nemzeti Tanácshoz nyújtottak be, teljesen új köntösbe öltöztették az épületet. A nemrég beállított új bejárati kapuval, melyre a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél pályáztak sikeresen, megkoronázták eddigi munkájukat, tudtuk meg Tóth Ramónától, az egyesület elnökétől.

– Erre a célra valamivel több mint 200.000 dinárt hagytak jóvá egyesületünknek. Tavaly több mint 5,5 millió dinárt fektettünk be. A támogatások legnagyobb részét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. biztosította, de a nagykikindai önkormányzattól is kaptunk egy egymillió dináros hozzájárulást az ablakok cseréjére. Ebből az összegből tizenhat nyílászárót sikerült kicserélnünk – kezdte el beszámolóját az elnöknő, majd kitért a legfontosabb rekonstrukciós munkálatokra is.

– A felújítások legfontosabb részét az utca felőli épületrész tetőszerkezetének cseréje jelentette, ugyanis az nagyobb esőzések alkalmával mindig beázott. Az épület új homlokzatot és külsőt kapott, bemeszeltettünk, és bár nem volt betervezve, a nyílászárók cseréje miatt a klubhelyiséget és az előszobát is rekonstruáltuk, ugyanis egyesületünk tagjai, szakosztályai itt töltik a legtöbb időt. Ennek a két helyiségnek a felújítását már az egyesület tagjai oldották meg, mindenki annyit tett hozzá a feladatokhoz, amennyit tudott, illetve amennyihez értett – mesélte Tóth Ramóna.

Nyitókép: Új bejárati kaput állítottak fel az Egységben (Vidács Hajnalka)