2024. március 29., péntek

Bővült a géppark

Két új szemétszállítót és egy univerzális munkagépet kapott a szenttamási Graditelj Közvállalat

Ötvenhetedik születésnapját ünnepelte kedden a szenttamási Graditelj Közvállalat. A jeles ünnep alkalmából Radivoj Debeljački polgármester és Milica Zarić polgármester-helyettes tegnap megtekintette a vállalat gépparkjába érkezett új szemétszállító tehergépkocsikat és munkagépet, és elbeszélgetett a kommunális hulladékot szállító és a köztisztaságért felelős dolgozókkal.

Az önkormányzati alapítású közvállalatnak több munkaegysége áll naponta a polgárok szolgálatában. A földgáz- és ivóvízhálózat karbantartásán kívül hatáskörükbe tartozik a szenttamási, turiai és nádaljai temetők rendezése, a kommunális hulladék elszállítása, a város zöldövezeteinek gondozása és tisztántartása stb.

− Alapítókként szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a közvállalatban dolgozók milyen körülmények között dolgoznak, és hogy elegendő-e a rendelkezésre álló felszerelés a különböző szolgáltatásokat igénybevevők igényének kielégítésére. A község a környezetvédelmi minisztérium támogatásával az idén két hulladékszállító tehergépkocsit és egy univerzális munkagépet vásárolt a vállalatnak. Mindez hozzájárult az új munkakörülmények biztosításához és egyúttal a cég erősebb versenyképességéhez azokban a (szolgáltatásos) tevékenységekben, amelyeket a vállalat végez és végezhet. Célunk, hogy továbbra is jó összefogással, minden feltételt biztosítsunk ahhoz, hogy településünk egyetlen közvállalata magas színvonalon dolgozzon és hatékony legyen, mert mindannyian elkötelezettek vagyunk a polgároknak nyújtott magas színvonalú tevékenységek iránt és a szolgáltatások általi elvárásokkal szemben – fogalmazott Radivoj Debeljački.

Hozzátette, a vállalat vezetői szerint szükség mutatkozik egy nagyobb víztartályra és egy ezt vontató traktorra, amit elsősorban a fiatal facsemeték locsolásához használnak majd. Ezek beszerzését követően elmondható, hogy a Graditelj teljesen felszerelt gépparkkal rendelkezik.

Miloš Jovanović, a Graditelj Közvállalat igazgatója elmondta, az egyik új szemétszállító teherautóval már dolgoznak, a minisztériumi támogatással vásárolt gépjármű pedig a napokban elvégzendő bejegyzést követően kerül forgalomba.

− A vállalat alapítása óta először történt, hogy egy év alatt két új tehergépkocsival és egy univerzális munkagéppel bővült a géppark. Úgy gondoljuk, hogy nagyon jól felkészültünk a munkák elvégzésére, és mivel mi vagyunk az egyetlen közműszolgáltató a településen, és kínálatunkban számos tevékenység szerepel, készek vagyunk minden felkérésre válaszolni és azokat sikeresen teljesíteni. Tekintettel arra, hogy Szenttamás a kisebb városok közé sorolható, úgy gondolom, hogy vállalatunk nagyon jól felszerelt. Köszönet az önkormányzatnak a megértésért. Tudni kell, hogy egy megbízható partnerről van szó, akire mindenkor számíthatunk – fogalmazott Miloš Jovanović.

Nyitókép: Új szemétszállító tehergépkocsikkal bővült a szenttamási Graditelj Közvállalat gépparkja (Paraczky László felvétele)