2024. április 20., szombat

Ötvenezer rajz közül a legjobbak

Nagy Kunyi Márk, a szabadkai J. J. Zmaj Általános Iskola tanulója első díjas lett a Forma Ideale pályázatán – Más vajdasági díjazottak is vannak

Immár 11. alkalommal, idén is meghirdette rajzpályázatát a Forma Ideale cég az óvodáskorú és az első osztályos gyermekek számára Rajzold le és színezd ki álmaid szobáját címmel. Az idei felhívásra több mint 50.000 rajz érkezett Szerbia egész területéről. Ebből hat versenyző kapott egyenrangú első díjat, három óvodás és három elsős gyermek. Nagy Kunyi Márk, a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola első osztályos tanulója az egyike azon hat versenyzőnek, aki a rajzpályázaton első helyezésben részesült. Grubanov Martinek Emília, az intézmény osztálytanítója elmondta, hogy tehetségesnek tartja a diákját, és nagyon büszke az eredményére. Hozzátette, hogy a rajzot mindössze két iskolai óra alatt sikerült befejezni.

Nagy Kunyi Márk múlt szombaton vette át a jutalmát Belgrádban, méghozzá egy Rebelo nevű gyermekszobabútor-vásárlási utalványt. Egyébként a hat első díjazott közül egy szabadkai óvodáskorú kisgyermek, Mark Ivković is első helyezett lett.

A második helyezettek között a szerbcsernyei Petőfi iskola elsősének, Seres Dávidnak a nevét is felfedeztük, a harmadik helyezettek között végzett Katona Tamás ludasi óvodás, Koós Marina adai óvodás és Szabó Csenge, az óbecsei Petőfi iskola elsőse.