2024. április 24., szerda

Ronaldo új rekordot ért el a Ghána elleni feszült csatában

A portugál válogatott Ghána elleni színrelépése előtt a csapat körül nem a várható vb-szereplés, hanem a Manchester Uniteddel két nappal ezelőtt botrányos körülmények között szakító Cristiano Ronaldo ügye jelentette a fő beszédtémát. A portugálok viszont kizárták mindezt, a mérkőzés kezdetétől magukhoz ragadva a kezdeményezést. Túl sok veszélyes helyzetet azonban nem tudtak kialakítani. Bár Ronaldo egyszer a hálóba lőtt, helyzetbe kerüléséhez lökésre volt szüksége, így azt nem adták meg.
Góltalan félidő után rámenősebbé vált Ghána, ám az volt Salisu is a tizenhatoson belül, amikor Ronaldo elé belépve buktatta őt, a megítélt büntetőhöz pedig természetesen a sértett állt oda. Bár Zigi jó irányba mozdult, a labda magasabbra szállt, mint ameddig a kapus keze elért, így sporttörténelmi tett született: Ronaldo lett az első labdarúgó, aki öt különböző világbajnokságon is gólt szerzett!
A 72. percben Kudus távoli bombája csak előjele volt a hamarosan érkező egyenlítésnek, André Ayew ugyanis lecsapott a védők lábai között átbucskázó beadásra és a kapuba talált. Az események egyre csak gyorsultak: két perc alatt két csúnya védelmi hibát kihasználva João Félix és Leão 3:1-re módosította az eredményt, de Bukari szépített, és még az utolsó percre is maradt dráma, amikor Diogo Costától majdnem elvett a labdát a kapus mögött rejtőző Iñaki Williams, de maradt a 3:2-es portugál győzelem.