2024. április 25., csütörtök
H CSOPORT

Taktikai csata gól nélkül

Uruguay és Dél-Korea összecsapásával a H csoport is elrajtolt al-Rajjanban, ahol igazi ki-ki meccs alakult ki. Bár a hőskorban kétszeres világbajnok Dél-amerikai gárda számított a mérkőzés favoritjának rengeteg nemzetközi sztárjátékosa miatt, a koreaiak ellen nem mehetett biztosra, hiszen az ázsiaiak igazi sötét lónak tűntek ugyancsak jópár Európában focizó játékossal.

Utóbbiak közül a legjobb névnek persze Hjong Min Szon örvend, aki a Tottenham klasszis csatáraként ezúttal is rendre veszélyesen tört előre, jellemzően a szélről indulva, az első félidő egyik ígéretes akciója is rajta keresztül ment, de élesen középre lőtt labdáját kifejelte az uruguayi védelem. Az első 45 perc legnagyobb koreai gólszerzési lehetősége Ui-Dzso Hvang előtt adódott, ám az Olimpiakosz támadója a kapu fölé bombázott. Közel volt már a nagyszünet, amikor aztán Uruguay került hajszálnyira a vezetéstől, a veterán csapatkapitány Diego Godín fejese azonban a bal kapufán csattant.

A második félidőben folytatódott a kiegyenlített taktikai küzdelem, a csapatok játékán érezni lehetett az elképzelést, azonban az óvatosságra mindig egy fokkal nagyobb figyelmet helyeztek. A végjátékban azért akadt még néhány nagy lehetőség: először Federico Valverde távoli életerős lökete forgácsolta szét a bal kapufa felső részét, majd Szon lőtt húszról mellé, de az eredmény nem változott.

Beta/AP

Kiegyenlített mezőnyjátékot hozott a mérkőzés (Fotó: Beta/AP)

Al-Rajjan: Uruguay–Dél-Korea 0:0 (0:0)

Education City Stadion, 41 663 néző, vezette: Clément Turpin (francia).

Uruguay: Rochet – Olivera (Viña, 79.), Giménez, Godín, Cáceres – Bentancur, Vecino (de la Cruz, 79.), Valverde – Núñez, Suárez (Cavani, 64.), Pellistri (Guillermo Varela, 88.). Szövetségi kapitány: Diego Alonso.

Dél-Korea: Sz. Kim – Dzs. Kim, J. Kim, Mi. Kim, Mu. Kim – Jung, Dzs. Li (Dzs. Szon, 74.), I. Hvang – Szon, U. Hvang (Cso, 74.), Na (K. Li, 74.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

Nyitókép: Beta/AP