2024. március 29., péntek

Aszfaltgőzben a hét végéig

A Futaki utcában hétfőn megkezdődött az idei évre előirányzott, utolsó aszfaltozási munkaszakasz.

A munkálatok most az Európa sugárút és a Hajduk Veljko utca közti részt ölelik fel. A közlekedés az ellenkező sávban, két irányban zajlik.

A Radomir Raša Radujkov utcában a napokban felfestették a vízszintes közlekedési jelzéseket az úttestre, a Slobodan Jovanović és az Európa sugárutak közti szakaszon, így szerdán már megnyitották ezt a részt a gépjárműforgalom előtt. Ezt követően megkezdték az ellenkező sáv felújítását is az Európa sugárút és az Újtelep között. Nagyban zajlanak az útkarbantartási munkálatok a Petőfi Sándor utcában is, a Goran Kovačić és a Szenteleky Kornél utcák közti szakaszon. A munkát várhatóan a hét végéig befejezik.

Az útjavítási munkálatok miatt lezárták az utat a forgalom előtt a kamenicai Dr. Goldman úton, mégpedig a közlekedési lámpa és az Újvidéki utca közti szakaszon.

A munkálatok várhatóan pénteken fognak befejeződni, amikor megkezdik az útvonal harmadik szakaszának felújítását az Újvidéki utcától a körforgalomig húzódó részt. A munkálatok ideje alatt a Tüdőgondozó Intézetet Kamenica központjának irányából, a Vasút utcán keresztül közelíthetik meg a polgárok. A tervek szerint a Dr. Goldman utcában csak a jövő hét közepén válik zavartalanná a forgalom.

Kamenicán a jelzett szakaszon kívül a Marko Orešković utcában is útkarbantartási munkálatok zajlanak. A városi önkormányzat illetékes szolgálatóból emlékeztetnek arra, hogy különböző építkezési munkálatok miatt a Marko Kraljević utca egy részén (a Jaša Tomić sugárút és a Berislav Berić utca közti szakaszon), valamint a Partizán utcában, akárcsak a Pirosi út és az Ipar utca közti részen is lezárták le az utat a gépjárműforgalom előtt.

Nyitókép: A telepi Petőfi Sándor utcában, a Goran Kovačić és a Szenteleky Kornél utcák közti szakaszon várhatóan a hét végéig befejezik az aszfaltozást (Fotó: Ótos András felvétele)