2024. április 20., szombat

Felkészült az idényre a verbászi téli szolgálat

Az idei télen a Komunalac Közvállalat végzi majd a hó eltakarítását az utakról

A verbászi Komunalac Közvállalat téli szolgálatát nem éri felkészületlenül az első hó, erősítették meg a közelgő téli szezon kezdete előtti munka- és műszaki felkészültség-ellenőrzésen a város illetékesei. A Čistoća munkaegységében végzett terepszemlén Predrag Rojević, Verbász polgármestere mellett jelen volt Tijana Aleksić polgármester-helyettes, Ivor Lukin és Srđan Stanić, a községi tanács tagjai, Dejan Drobnjak, a helyi rendőrállomás parancsnoka és Igor Škundrić, a Komunalac Közvállalat igazgatója.

A téli szolgálat felszerelésének megtekintését követően Predrag Rojević rámutatott, az önkormányzat az idén is mindent megtett annak érdekében, hogy az előttünk álló télen az önkormányzat hatáskörébe tartozó utak járhatóak legyenek.

− A vállalatban a gépeket és a felszerelést előkészítették, ez mellett beszerezték a szükséges mennyiségű útszóró sót és zúzalékot. Az utak tisztítására konkrét stratégiát dolgoztak ki, meghatározták a prioritásokat, így havazás esetén a városban és a hozzá tartozó falvakban biztosított az utak és a járdák járhatósága, de a leghidegebb napokon is garantálják a polgároknak, hogy idejében odaérnek a munkahelyükre, a gyermekek pedig az óvodába és az iskolába − mondta Rojević.

Egyúttal emlékeztetett arra, hogy a verbászi önkormányzat az idén jelentős eszközöket fektetett a községi úthálózat javításába.

− Kucorán az Isa Sekicki, az Oslobođenje és a Đure Biljne, Verbászon pedig a Vinogradska utca teljesen új aszfaltburkolatot kapott. Több mint 400 millió dinárt ruháztunk be az infrastruktúra kiépítésébe, továbbá az óvodai és iskolai létesítmények, egészségügyi és kulturális központok korszerűsítésére és felújítására, sportpályák és játszóterek kiépítésére. Jövőre még intenzívebb beruházásokra és több projektre számítunk – mutatott rá Rojević.

Igor Škundrić, a Komunalac Közvállalat igazgatója emlékeztette a jelenlévőket, hogy a téli szolgálat hatáskörébe mintegy 210 kilométer közlekedési útvonal tartozik, de szükség esetén azokat az utakat is megtisztítják, amelyek nem tartoznak a hatáskörükbe.

− Teljes mértékben felkészültünk a télre, az utak és a járdák tisztítására. Jelenleg 350 tonna sókészlet és 50 tonna zúzalék van raktáron, ezenkívül 30 tonna zúzott aszfaltot is bekészítettünk a tél folyamán keletkezett kátyúk tömésére. Négy tonna magnézium-kloriddal rendelkezünk, amely a belvárosi közterületen a járdák síkosságmentesítésére szolgál. Ami pedig a gépparkot illeti, minden rendelkezésünkre álló jármű üzemképes, a hóekéket is előkészítettük. Szükség esetén a tisztítási folyamatba két traktor is bevethető – sorolta Škundrić.

Hozzátette, az önkormányzat illetékes szervei mellett nagyon jó az együttműködésük a rendőrállomás dolgozóival is, akik a terepet járva mindig teljes képet adnak az aktuális közlekedési helyzetről.

Nyitókép: Terepszemlét tartottak a verbászi téli szolgálatnál (Paraczky László)