2024. március 29., péntek

A jövőbe fektetünk be

Megalakult az új összetételű Vajdasági Ifjúsági Tanács

A 11 tagú tanács azzal a céllal jött létre, hogy ösztönözze és összehangolja az ifjúságpolitika tervezésével, fejlesztésével és megvalósításával kapcsolatos tevékenységeket Vajdaság területén.

 – A fiatalok részvétele az ifjúsági- és egyéb közpolitika kialakításában rendkívül fontos a társadalom fejlődésének szempontjából – mondta Dane Basta, tartományi sportügyi és ifjúsági titkár.

A tanács feladata, hogy mérlegelje az érintett, fiatalokkal foglalkozó intézmények javaslatait és ajánlásait. Emellett figyelemmel kíséri a fiatalokat érintő közpolitikát, és véleményt mond azok tervezése és megvalósítása során. A tanács feladata továbbá a Vajdaság területén működő ifjúsági irodák együttműködésének ösztönzése, valamint az ifjúságpolitika szereplőivel való interregionális együttműködés kialakításában való aktív részvétel.

vojvodina.gov.rs

A tanács új összetételét a tegnapi gyűlésen határozták meg Újvidéken (Fotó: vojvodina.gov.rs)

Basta kiemelte, hogy a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság minden évben megemeli a költségvetését az ifjúságpolitikai programok támogatására, mivel a fiatalokba való befektetés jelenti a jövőt.

Nyitókép: vojvodina.gov.rs