2024. április 24., szerda

Lehetőség ingyenes internetes zónák telepítésére

Megjelent a tartományi titkárság pályázata az önkormányzatok számára – Az idegenforgalmi szervezeteket is támogatják

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság tegnap pályázatot írt ki a vajdasági önkormányzatok kommunikációs felszereltségének javítására, valamint térfigyelő kamerák beszerzésére. Erre a célra 6,1 millió dinárt különített el.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, a helyi önkormányzatoknak ezáltal lehetővé válik az ingyenesen használható internetes zónák telepítése, valamint az oktatási intézmények kamerákkal való ellátása.

(Fotó: Dávid Csilla)

(Fotó: Dávid Csilla)

– A pályázatra elsősorban azok a vajdasági önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyeknek a fejlettségi szintje 60 és 80 százalék között mozog, vagy nem éri el a 60 százalékot. Ebbe a kategóriába 18 helyi önkormányzat tartozik, remélem, élnek a lehetőséggel. A Köztársasági Elektronikus Kommunikáció és Postai Szolgáltatási Ügynökség (RATEL) támogatása mindenképpen sokat jelent. A vajdasági önkormányzatoknak az ingyenes internetes zónák telepítésével szabad internet-hozzáférésük lesz. Legfeljebb 150 ezer dinár támogatásra pályázhatnak. A térfigyelő kamerákkal pedig növekszik az oktatási intézmények és a dolgozóik biztonsága. A támogatási rész intézményenként nem lehet több félmillió dinárnál – fejtette ki Ivanišević, hozzáfűzve, hogy a helyi önkormányzatok legfeljebb három oktatási intézmény számára kérhetik a támogatást, és legfeljebb 1,5 millió dinárt igényelhetnek. A jelentkezés határideje december 8-a.

A tartományi titkár még egy pályázatot hirdetett meg a helyi önkormányzatok számára. A 2022. év utolsó pályázatával turisztikai szervezeteket támogatna kapacitásuk növelése érdekében. Erre a célra összesen 4 millió dinárt különít el. A pályázatot december 1-jén írják ki.

– A pályázat célja, hogy a helyi turisztikai szervezetek egy évig munkába állítsanak olyan fiatalokat, akik idegenforgalmi tevékenységet folytatnak. Ezenkívül pályázhatnak felszerelések beszerzésére is. Tehát szeretnénk támogatni a turisztikai szervezetek beruházásait és technológiai fejlesztéseit. Vajdaságban jelenleg 33 idegenforgalmi szervezet található, remélem, hogy a jövőben több is lesz. Várjuk a jelentkezéseket. Remélem, hogy ez a pályázat is sikeres lesz – fogalmazott Ivanišević, és hozzátette, hogy jövőre is folytatják a helyi önkormányzatok támogatását.