2024. április 23., kedd
F CSOPORT

Az Atlasz oroszlánja nem adta a bőrét

A bombaerős Belgium, illetve a papíron leggyengébb Kanada F csoportbeli jelenléte miatt nyilvánvaló volt, hogy már most fontos dolgok dőlhetnek el Marokkó és Horvátország öszecsapásán, amelyen arra is számítani lehetett, hogy a rengeteg nemzetközi élvonalban szereplő játékost adó Atlasz oroszlánjai nem fognak könnyen meghajolni a legutóbbi Mundiál ezüstérmese előtt. Így is történt, a találkozón mintha mindkét fél előbbre helyezte volna az óvatosságot, mint a kockázatvállalást és a három pont lehetőségét, ennek megfelelően a játék jelentős része a középpályán zajlott.
Helyzetből azért akadt mindkét kapu előtt, Ivan Perišić távoli lövése Bono kapufájától nem messze zúgott el, az első félidő hosszabbításában pedig már a Sevilla hálóőrének bravúrjára is szükség volt, amikor a nem sokkal korábban még komoly sérülésesélyes helyzetbe kerülő Nikola Vlašić közeli lövésére kellett odaérni fantasztikus reflexszel. Nem sokkal a második félidőt indító sípszó után a másik kapusnak, Dominik Livakovićnak is meg kellett csillogtatnia tudását, amikor Nusszair Mazraui közeli fejese alkalmával kellett nagyot védenie. A folytatásban a korábbinál is nagyobbá nőtt a horvát mezőnyfölény, miközben néhányszor Marokkó is veszélyeztetett, de a nem túl kreatív támadók miatt a lefújásig maradt a gól nélküli döntetlen a kijelzőn. 

Al-Kor: Marokkó–Horvátország 0:0 (0:0)
Al-Bait Stadion, 59 407 néző, vezette: Fernando Rapallini (argentin).
Marokkó: Bono – Mazraui (Attiat-Allal, 60.), Szaissz, Aguerd, Hakimi – Amrabat, Amallah, Ounahi (Szabiri, 81.) – Bufal (Ez Abde, 65.), En Nesziri (Hamdallah, 81.), Zijes. Szövetségi kapitány: Walid Regragui.
Horvátország: Livaković – Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović – Brozović, Kovačić (Majer, 79.), Modrić – Perišić (Oršić, 90.), Kramarić (Livaja, 71.), Vlašić (Pašalić, 46.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalić.

Nyitókép: Modrićék kemény ellenállást kaptak a marokkóiaktól (Beta/AP)