2024. április 24., szerda
MAGYARCSERNYE

Az önkormányzat húsz kerékpár megvásárlását társfinanszírozza

A magyarcsernyei önkormányzat november elején húsz kerékpár társfinanszírozására írt ki nyilvános felhívást az üzletek és a forgalmazók számára. Az akkori felhívásra négy üzlet jelentkezett, egy Szerbcsernyéről, a Bambi nevű üzlet, kettő Nagykikindáról, az Etalon és a Apollo Bike, valamint Nagybecskerekről a Polar Bike kereskedés.

Az önkormányzat pénteken hirdette meg a polgárok számára a pályázatot. A támogatás keretösszege 200.000 dinár, melyet a községi költségvetésből különítettek el, és minden bicikli költségébe 10.000 dinárral terveznek beszállni. Az érdeklődőknek nincs más dolguk, mint elmenni a négy üzlet valamelyikébe, kiválasztani a nekik tetsző kerékpárt, és az elkért előszámlával, valamint a kitöltött jelentkezési lappal elmenni a községházára, ahol kérvényezhetik a támogatást.

Ami a további feltételeket illeti, fontos, hogy minden családból egy személy jelentkezhet (egy családba számítanak a felmenők is, tehát az idősebb rokonok, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, de a gyermekek és az unokák is) érvényes személyi igazolvánnyal.
Jelentkezni december 2-áig lehet, 13 óráig. További tájékoztatást az önkormányzat írnoki irodájában lehet kérni.

A program célja a környezettudatos nevelés és a káros gázok kibocsátásának csökkentése.

Nyitókép: Az egyik nagykikindai üzlet kínálata (Vidács Hajnalka)