2024. április 18., csütörtök
MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

Alkoss, és legyél a Jó Pajtás és a Mézeskalács vendége!

Gyermeklapjaink decemberben meglepetéssel készülnek lelkes olvasóiknak. Ha szívesen rajzolsz vagy írsz, vegyél részt a következő pályázatok egyikén!

Mézes meglepetés

Te hogyan készülsz a karácsonyra? Mézes Marcipán, a mókus rengeteg munka elé néz decemberben. A karácsonyi mézeskalács a mókus egyik specialitása. Fahéjas, gyömbéres, szegfűszeges sütemények készülnek a cukrászműhelyben. Egyedül az okoz némi fejtörést a mókus számára, hogy milyen formájú, alakú süteményeket készítsen. Segítsetek neki, adjatok ötletet, és azt rajzoljátok le!
Ötletek az alkotáshoz: Hogyan készül a mézeskalács? Tervezzétek meg a saját mézeskalácsotokat!
A legsikeresebb rajzok alkotóit (5-10 éveseket) és kísérőiket december 19-én 11 órakor vendégül látja a Mézeskalács a Magyar Szó újvidéki székházában, ahol bábelőadással és ajándékcsomaggal kedveskedik minden résztvevőnek. A legjobb alkotásokat kiállítjuk a Magyar Szó tanácstermében.
A rajzok bármilyen technikával (ceruza, zsírkréta, vízifesték stb.) készülhetnek. Az alkotásokat postai úton küldjétek el december 9-éig az alábbi címre: Mézeskalács, Vojvode Mišića 1., 21000 Novi Sad. A borítékra, kérjük írjátok rá: Mézes meglepetés.



Várja írásod a Jó Pajtás!

Ha szívesen találsz ki izgalmas és különleges történeteket, most eljött a te időd!
Alkoss meg egy olyan történetet, mesét vagy verset, amelyben szerepel a következő szavakból legalább három: Jó Pajtás, Óperenciás-tenger, újság, Végzetsárkány, mákos pite, felhő
A legsikeresebb írások szerzői (10-15 évesek) értékes ajándékokban részesülnek, és december 20-án 11 órakor vendégül látja őket és kísérőiket a Jó Pajtás a Magyar Szó újvidéki székházában, ahol felolvashatják alkotásaikat.
Az írásokat küldjétek el december 9-éig a jopajtas.szerk@magyarszo.rs e-mail-címre, vagy postai úton az alábbi címre: Jó Pajtás, Vojvode Mišića 1., 21000 Novi Sad.