2024. április 25., csütörtök
D CSOPORT

Elmaradt büntetők és gólok

A Franciaország nevével fémjelzett csoportot Dánia és Tunézia találkozója nyitotta meg, ami a nagy tornán való örömteli visszatérést jelentette a tavalyi Eb-n újraélesztett Christian Eriksennek, míg a másik oldalon pályára lépett a vb-mezőny egyetlen olyan tagja, aki a magyar bajnokságból érkezett, a ferencvárosi Aissa Laidouni. Eleinte az ő aktív szerepvállalásával az arab csapat mutatott rámenősebb játékot, az első nagyobb helyzetek is előttük adódtak: Isszam Dzsebali egy találatát elvették les miatt, majd nem sokkal később közelről megpróbálta átemelni az elé vetődő Kasper Schmeichelt, de a kapus még beleért a labdába, és eltérítette azt. A második játékrész többségében már dán helyzeteket hozott, de Eriksen lövését látványosan védte Ájmen Damen, az ezt követő szögletből pedig kapufát fejelt Andreas Cornelius. Mindkét csapatnál volt egy-egy alkalom, amikor úgy tűnt, jogosan reklamál a büntetőrúgásért, miután a tizenhatoson belül a védekező csapat egy játékosának kezére pattant a labda, ám ez az ítélet a dán Joakim Mæhle és a hosszabbítás utolsó percében a tunéziai Jasszin Meriah esetében is elmaradt, a bírók nem tartották szándékosnak a kezezéseket. Mindez azt jelentette, hogy bár a mérkőzés iramára nem lehetett panasz, a vb hatodik mérkőzése lett az első, amely góltalanul ért véget, Tunézia pedig folytatta idei remek formáját, hiszen a válogatott az elmúlt tíz mérkőzéséből kilencet is lehozott kapott gól nélkül.

Mindkét csapat több pontot szerzett, mint gólt (Fotó: Beta/AP)

Mindkét csapat több pontot szerzett, mint gólt (Fotó: Beta/AP)

Al-Rajjan: Dánia–Tunézia 0:0

Egyetemvárosi Stadion, 42 925 néző, vezette: Ramos (mexikói).
Dánia: Schmeichel, Christensen, Kjær (Jensen, 65.), Andersen, Mæhle, Eriksen, Delaney (Damsgaard, 45+1.), Højbjerg, Kristensen, Dolberg (Cornelius, 65.), Skov Olsen (Lindström, 65.).
Tunézia: Damen, Meriah, Bronn, Talbi, Abdi, Skiri, Laidouni (Szászi, 88.), Drager (Kesrida, 88.), Mszakni (Mejbri, 80.), Dzsebali (Kenisszi, 80.), Szliman (Sliti, 67.)

Nyitókép: Beta/AP