2024. április 25., csütörtök

Megtelt a csantavéri színház

A Szárazfa Lelke tamburafesztivál az idén ünnepelte a 10 éves jubileumát

Kicsik és nagyok, népdalénekesek és néptáncosok biztosították a jó hangulatot szombaton a tamburazenekarok X. Szárazfa Lelke elnevezésű találkozóján a csantavéri színházteremben.

A jubileumi rendezvényen ezúttal húsz zenekar és két kórus lépett színpadra, a repertoárt pedig tovább színesítette a Mendicus Művészeti Központ néptánccsoportjának műsorszáma is. A fesztiválra Vajdaság számos településéről érkeztek résztvevők. Voltak, akik már több alkalommal is felléptek ezen a jeles eseményen, de megjelentek olyan zenekarok is, akik első alkalommal vettek részt a csantavéri tamburafesztiválon. Vörös Róbert, a Mendicus Művészeti Központ elnöke elmondta, hogy évről évre egyre több fellépővel sikerül megszervezniük ezt az eseményt, amiért végtelenül hálás. Hozzátette, hogy az idei résztvevő zenekarok száma méltó a X. jubileumi év megünneplésére. A szombati Szárazfa Lelke elnevezésű tamburafesztivál zárásaként a zenekarok egyszerre léptek színpadra, és közösen muzsikálták el a Csütörtökön virradóra című népdalt.

A program a Mendicus Művészeti Központ szervezésében és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Nyitókép: A fesztivált a házigazdák indították junior zenekarukkal, akikkel az idén kezdtek el foglalkozni (Fotó: Dér Dianna felvétele)