2023. február 9., csütörtök

Klórmérgezést szenvedett több gyermek Szabadkán

A Spartak Vízilabda Klub néhány kiskorú tagja klórmérgezést szenvedett a szabadkai Prozivka sportközpontban, nagy valószínűséggel a kismedence vizének magas klórtartalma miatt – írja a B92 hírportál.

A Blic értesülései szerint a gyermekek többségénél légzési nehézségek, néhányuknál fulladás jelentkezett, a szemük bevörösödött és más egészségügyi problémáik lettek. A tüneteik miatt az általános kórházba kerültek, ahol megfelelő egészségügyi ellátásban részesültek.

A nevezett hírportál közlése szerint két gyermek már jól érzi magát. Egy tizenkétéves gyermek édesanyja szerint a gyerekek klórmérgezést szenvedtek.

– A gyermekem csak köhög, tejet iszik és remélem, hogy ez minden, vagyis, hogy minden rendben lesz. Úgy hallom, hogy más szülőknek kórházba kell vinniük a gyermeküket. Olyan üzeneteket is kaptam, hogy a női vízilabda csapat tagjai közül is több lány kórházba került, mivel nem kaptak levegőt. Úgy tudom, hogy hasonló a helyzet az első csapattal is. A tavalyi évben is volt már egy hasonló incidens – mesélte az anyuka.

Nyitókép: kurir.rs