2024. március 29., péntek

Szebb és zöldebb környezet

Mintegy kétszáz facsemetét ültettek el Óbecse község közterületein

Csaknem kétszáz új facsemetével gazdagodtak Óbecse község közterületei a közterületek fásításáról szóló projektnek köszönhetően. Az említett projektet a szerbiai Környezetvédelmi Minisztérium 1,6 millió dinárral támogatta, az óbecsei önkormányzat pedig mintegy 400 ezer dinárt különített el erre a célra.

A Drea és Mileševo között elhelyezkedő egykori illegális szemétlerakó területén mintegy 150 hárs- és nyárfából álló szélfogót telepítettek. Óbecsén a III. helyi közösség területén található Danila Bućana utcában egy kis parkosított területet alakítanak ki különböző fafajtákból, a fásítást ebben az utcában csütörtökön kezdték el. Bár a tervek szerint először 41 fát szántak erre a területre, az önkormányzat végül saját forrásokból további ötven facsemetét is biztosít, így végül 91 palánta kerül erre a zöldterületre.

A facsemetéket az óbecsei Komunalac Közvállalat munkatársai ültették el, és a projekt részeként ők felelnek a zöldterületek karbantartásáért, a palántákat is ők öntözik majd. Jovan Ječanski, az óbecsei Komunalac Közvállalat megbízott igazgatója elmondta, hogy a Danila Bućana utcában kialakított parkosított területre eddig 41 vadcseresznye-, vadalma- és vadkörtefát ültettek el. Hozzátette, hogy a tervek szerint a fennmaradt ötven hársfát is hamarosan elültetik, a teljes projektet várhatóan a jövő hét folyamán fejezik be.