2024. április 19., péntek

Írj levelet a mikulásnak!

A nagykikindai városháza előtt csütörtökön késő délután ünnepélyes keretek között helyezték el az idén is azt a kívánságdobozt, amelybe a községben élő egy és tíz év közötti gyermekek dobhatnak levelet a mikulásnak, miután megfogalmazták és megírták, hogy mit is szeretnének az idén ajándékba kapni.

A kívánságlistákat, illetve a leveleket a gyermekek december 11-éig dobhatják be a ládába, azzal, hogy rá kell írni a gyermek teljes nevét, születési évét, pontos címét és a szülőnek, illetve a gondviselőnek a telefonszámát.

A mikulás a tündérrel, és a segítő manóival lovas kocsin érkezett a községháza előtti térre, ahol több mint száz kisgyermek várta őket. Puttonya most üres volt, illetve az üres kívánságdobozzal érkezett, a manók viszont cukorkás kosárral járták körbe a várakozó kicsiket. A Mikulás elmondta, hogy ez a tizedik alkalom, hogy megszervezik ezt a megmozdulást.

– Mint minden évben, az idén is visszatértünk kicsi csapatommal Nagykikinda városába, mert a szülőktől és a nagyszülőktől azt hallottuk, hogy a gyerekek nagyon jók, és megérdemelnék, hogy az idén is meglátogassuk őket, és ajándékokkal kedveskedjünk nekik. Minden évben egyre több gyerek jön velem együtt felállítani a kívánságdobozt, mi pedig igyekszünk minden kívánságot teljesíteni, ami a dobozba kerül – mondta a Mikulás.

Tavaly a mikulás csapatával több mint ötezer-hétszáz csomagot osztott szét, amelyeket Nagykikinda városa és az adományozók biztosítottak.

Nyitókép: Illusztráció (pixabay.com)