2024. április 25., csütörtök

A lakosság véleményét is kikérik

Módosítják a nagykikindai területrendezési tervet

A nagykikindai község egyike annak a nyolc vajdasági önkormányzatnak, amelynek a Tartományi Városrendezési és Környezetvédelmi Titkárság a városrendezési tervdokumentáció elkészítésére vissza nem térítendő költségvetési forrást hagyott jóvá az idén, adta hírül az önkormányzat hivatalos portálja. Nagykikinda Város területi tervéről és Nagykikinda északkeleti része általános szabályozási tervének módosításáról van szó.

A munkával az Újvidéki Városrendezési Intézetet bízták meg. Az első, mintegy tizenegy és fél millió dinár értékű projekthez az említett titkárság hárommillió dináros támogatást nyújtott, míg a másodikhoz, a mintegy 400.000 dinár értékűhöz több mint 300.000 dináros forrást biztosított. A szerződést Nikola Lukač, Nagykikinda polgármestere és Nemanja Erceg városrendezési és környezetvédelmi titkár látta el kézjegyével, a részleteket pedig Jelena Bajić Ivetić, a nagykikindai község városrendezési, egységes eljárásrendi, városépítési titkára ismertette.

– A területrendezési terv egy közigazgatási egység legfontosabb stratégiai dokumentuma. Meg fogjuk vizsgálni a meglévő, 2013-ban elfogadott tervdokumentumot, és úgy fogjuk módosítani, hogy az összhangba kerüljön a legújabb tartományi és köztársasági területrendezési tervvel és törvényekkel is. Megvizsgáljuk a jelenlegi helyzetet a helyszínen, és meglátjuk, hogyan javíthatunk rajta. Nagykikinda északkeleti részének általános szabályozására vonatkozó tervében a módosítások csak a tervdokumentum szöveges részére vonatkoznak, mert a munkaterületen bővíteni szándékozzuk a komplexum rendeltetését. Az első projekt befejezésének határideje 2023 vége, a másodiké pedig a jövő év első fele. Amikor a tervek nyilvánosan elérhetőek lesznek, a lakosság véleményét is kikérjük – közölte a titkár.

Nyitókép: A nagykikindai önkormányzat épülete (Vidács Hajnalka)