2023. február 9., csütörtök

Đoković az egyetlen veretlen

Novak Đoković ma Torinóban az évzáró mestertorna elődöntőjében a mezőnyben újonc amerikai Taylor Fritzcel mérkőzik, aki csak tartalékként kapott helyet, miután a sérült világelső Carlos Alcaraz visszalépett. Fritz csütörtökön éjfélkor harcolta ki a győzelmet a szintén újonc kanadai Felix Auger-Aliassime ellenében, és Casper Ruud mögött a Zöld csoport második helyén végzett. A ranglistán szomszédos helyeken álló teniszezők mérlege 5:0 Novak javára. 2019-ben a szerb Monte-Carlóban és Madridban is könnyen nyert, tavalyi három csatájuk közül pedig az Australian Open 3. fordulója marad emlékezetes, amelyben az amerikai 0:2-ről kiharcolta a döntő szett jogát, amelyben viszont simán kikapott.

Đoković tegnap több mint háromórás meccsen győzte le Danyiil Medvegyevet, így a mestertorna csoportküzdelmeinek egyetlen veretlenje maradt, míg Medvegyev a nyolc résztvevő között az egyetlen nyeretlen. Noha a mérkőzésnek nem volt továbbjutási tétje, mindketten példás harciassággal küzdöttek, és a harmadik játszmában, noha az orosz 5:4-nél a győzelemért adogatott, a rövidítés döntött.

Đokovićot a második játszma végétől ritkán látott légszomj gyötörte (Fotó: Beta/AP)

Đokovićot a második játszma végétől ritkán látott légszomj gyötörte (Fotó: Beta/AP)

Az este a Cicipasz–Rubljov meccs volt műsoron, amelynek győztese ma Ruud ellenfele lesz az elődöntőben.

TORINO. – Az évzáró mestertorna 3. fordulójában, Zöld csoport: Fritz–Auger-Aliassime 7:6, 6:7, 6:2. Vörös csoport: Đoković–Medvegyev 6:3, 6:7, 7:6.

Emelkedik az ATP-tornák összdíja

Az ATP bejelentette, hogy 2023-ban rekordot jelentő 37,5 millió dollárral 217,9 millióra emelkedik a férfitornák összdíjazása. Ez az összeg az ATP- és a Challenger-körversenyre összesítve vonatkozik, az előbbi résztvevői az ideihez képest 18,6 millió dollárral több pénzdíjért versenyeznek majd. Azt már korábban bejelentették, hogy a második vonalnak számító Challenger-viadalok összdíjazását jelentősen megnövelik – a teljes összeg a 2022-es 12,1 millió dollárról 21,1 millió dollárra nő. Az ATP azt is bejelentette, hogy az 1000-es besorolású madridi, római és sanghaji tornája 2023-tól egyformán 12 napos lesz, nagyobb résztvevői létszámmal.

Nyitókép: Đokovićot a második játszma végétől ritkán látott légszomj gyötörte (Fotó: Beta/AP)