2024. április 20., szombat
BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSEK

Győztes búcsú az új rekordernek

Szalai Ádám címeres meztől való elköszönése után újabb érzelmes találkozóra került sor a budapesti Puskás Arénában, ahol barátságos mérkőzésen, idén utoljára lépett fel a magyar válogatott, ellenfele pedig Görögország volt. Egyetlen valódi főszereplője volt a meccsnek, hiszen Marco Rossi kezdőcsapatában helyet kapott Dzsudzsák Balázs, aki 109. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel pedig megelőzte az eddigi társrekorder Király Gábort, és egyedüliként került a válogatottsági ranglista élére. A ballábas támadó középpályás természetesen csapatkapitányként lépett fel, a kezdő sípszó előtt a Himnusz alatt könnyek csorogtak az arcán, majd kifutott a szurkolókhoz, hogy ott meghajlással üdvözölje őket, és köszönje meg eddigi biztatásukat.

(Fotó: MTI)

(Fotó: MTI)

Dzsudzsák az 53. percben vonult le a pályáról a nézősereg tapsa közepette, helyére pedig Ádám Martin érkezett. Ekkor már minimális magyar előny állt a kijelzőn, hiszen a 15. percben egy letámadást követő labdaszerzés után, Callum Styles előkészítéséből Sallai Roland megszerezte a vezetést. Magyar fölényről azért nem lehetett beszélni a meccsen, ennek pedig a túloldali egyenlítés formájában következménye is lett, a Styles szabálytalansága miatt megítélt büntetőből Anasztasziosz Bakasztasz egyenlített (81.) a hajrára fordulva. Mégsem ért véget fanyar szájízzel Dzsudzsák elköszönése és a magyar válogatott 2022-es éve: a második félidő elején becserélt Kalmár Zsolt már a ráadásban állhatott oda egy szabadrúgáshoz, és mintegy húsz méterről a jobb alsóba bombázott.

Eredmények: Kolumbia–Paraguay 2:0, Peru–Bolívia 1:0, Üzbegisztán–Oroszország 0:0, Dél-afrikai Köztársaság–Angola 1:1, Norvégia–Finnország 1:1, Észak-Macedónia–Azerbajdzsán 1:3, Luxemburg–Bulgária 0:0, Szlovénia–Montenegró 1:0, Izrael–Ciprus 2:3, Moldova–Románia 0:5, Málta–Írország 0:1, Magyarország–Görögország 2:1, Ausztria–Olaszország 2:0.

Nyitókép: MTI