2024. március 29., péntek
BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSEK

Újoncdebüt góllal, luxemburgi iksz

A vasárnap rajtoló katari világbajnokság előtt nagyban melegítenek a válogatottak, bár nem csak a mundiálon érdekelt nemzetek futottak ki a gyepre az utolsó formajavítás szempontjából, számos más ország csapata is megmutatta magát. Ezek közé tartoztak a Luxemburg–Magyarország barátságos mérkőzés főszereplői, akik a miniállamban fordulatos forgatókönyv után 2:2-es öntetlent játszottak – a házigazda nagy megelégedésére és a magyarok csalódására.

Luxemburg már a 7. percben vezetett, miután Dibusz Dénes elkaszálta a betörő Gerson Rodriguest, aki maga értékesítette a lehetőséget. A nem túl izmosan kezdő magyarok pedig ezután kissé feléledtek, és jó negyedórával később már az egyenlítést ünnepelték, amikor Szalai Attila csúsztatta a hálóba az előkészítő szerepbe került Willi Orbán beadását (25.). A második félidőben már jobban játszottak a magyarok, akik közül egy újoncnak, Németh Andrásnak lehetett a legtöbb oka az örömre: a Genk 20 éves csatára ugyanis alig tíz perccel becserélése után Kerkez Milos átadásából már eredményes volt (67.), vagyis megismételte a klubcsapatában mutatott teljesítményét – első Genk-mezbeli fellépésén is betalált. A hátralévő szűk fél óra viszont nem sikerült ilyen jól, a házigazda az ugyancsak nem sokkal korábban beálló Alessio Curci révén egalizált (77.), majd – még Dibusz kapuját is komolyan veszélyeztetve – megőrizte a döntetlen eredményt.

A magyarok nem tudtak elbánni az alacsonyabban jegyzett vendéglátókkal (Fotó: MTI)

A magyarok nem tudtak elbánni az alacsonyabban jegyzett vendéglátókkal (Fotó: MTI)

Magyarország következő meccsét vasárnap 20.15-től játssza a budapesti Puskás Arénában Görögország ellen, ahol Dzsudzsák Balázs elköszön a címeres meztől.

Eredmények: Ghána–Svájc 2:0, Japán–Kanada 1:2, Jordánia–Spanyolország 1:3, Marokkó–Grúzia 3:0, Románia–Szlovénia 1:2, Montenegró–Szlovákia 2:2, Málta–Görögország 2:2, Észak-Macedónia–Finnország 1:1, Izrael–Zambia 4:2, Portugáli–Nigéria 4:0, Luxemburg–Magyarország 2:2, Írország–Norvégia 1:2.

Nyitókép: A magyarok nem tudtak elbánni az alacsonyabban jegyzett vendéglátókkal (Fotó: MTI)