2024. április 25., csütörtök

Tehetséges fiatalok alkotásai Zentán

Az idén először Szabadka helyett Zentán tartották meg a Vajdasági Ifjúsági Fórum Kiállni sosem ART elnevezésű rendezvényét, amelynek keretében 4 fiatal képzőművész alkotásai tekinthetőek meg a Zentai Alkotóházban.

A VIFÓ hét évvel ezelőtt azzal a céllal indította útjára a rendezvényüket, hogy olyan vajdasági fiatal képzőművészek számára teremtsenek bemutatkozási lehetőséget, akiknek ez idáig nem volt alkalmuk közönség előtt kiállítani. Dobó Klaudia, az idei kiállítás főszervezője napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az elmúlt évekkel ellentétben az idén nem meghívásos alapon, hanem meghirdetett pályázat útján választották ki azokat az ifjú művészeket, akik első ízben mutathatták be alkotásaikat a közönségnek.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

– Arra fektettük a hangsúlyt, hogy amennyiben lehetséges, akkor ne iskolás munkákkal pályázzanak az alkotók, illetve megnéztük azt is, hogy ki miképpen alkot és ez alapján választottuk ki a négy fiatalt, aki kiállíthatott – magyarázta a főszervező, aki elmondta azt is, hogy az idei rendezvényen Farkas Alekszandra, Sóti Beáta, Sárkány Márk és Mészáros Dániel alkotásai tekinthetők meg.

A Zentai Alkotóházban a közönséget a megnyitón Dobó Klaudia mellett Győri Viktor, a VIFÓ elnöke köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy büszkeséggel tölti el az az érzés, hogy a rendezvény kinőtte magát és Szabadka helyett az idén Zentán nyithatták meg az idei kiállításukat. A házigazdák részéről Pejin Attila, a Zentai Városi Múzeum vezetője köszöntötte a szervezőket, a fiatal képzőművészeket és a közönséget. A kiállítást Bárdos Szindirella, az ötödik és a hatodik Kiállni sosem ART főszervezője nyitotta meg, aki beszédében abbéli reményének adott hangot, hogy ez a rendezvény még sokáig gazdagítja majd a vajdasági kulturális életet.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele