2024. április 25., csütörtök
FORMULA–1

Minden hely elkelt

Minden versenyzőülés elkelt a Formula–1-es autós gyorsasági világbajnokság 2023-as idényére, miután a Haas bejelentette, hogy Mick Schumachert a német Nico Hülkenberg váltja a jövő évtől.

A 2023-as versenyzőlista, Mercedes: Lewis Hamilton (brit), George Russell (brit). Red Bull: Max Verstappen (holland), Sergio Pérez (mexikói). McLaren: Lando Norris (brit), Oscar Piastri (ausztrál), Ferrari: Charles Leclerc (monacói), Carlos Sainz Jr. (spanyol). Aston Martin: Fernando Alonso (spanyol), Lance Stroll (kanadai). Alpine: Esteban Ocon (francia), Pierre Gasly (francia). Alpha Tauri: Cunoda Juki (japán), Nyck de Vries (holland), Alfa Romeo: Valtteri Bottas (finn), Csou Kuan-jü (kínai). Haas: Kevin Magnussen (dán), Nico Hülkenberg (német), Williams: Alexander Albon (thaiföldi), Logan Sargeant (amerikai).

Ide tartozó hír, hogy a Haas csapatnál lecserélt Mick Schumacher úgy érzi, megérdemelné, hogy jövőre is F1-ben versenyezzen: „Időnként voltak döccenők, de összességében nagyon sokat fejlődtem, rengeteget tanultam, és biztos vagyok abban, hogy megérdemlek egy helyet a Formula–1-ben. Ez a fejezet ezzel még nincs lezárva az életemben. A nehézségek csak megerősítik az embert. Ég bennem a tűz a F1 irányában, keményen fogok harcolni azért, hogy visszatérhessek.” A fiatal pilóta nem leplezte csalódottságát, ugyanakkor köszöntet mondott a Haasnak és a Ferrarinak az eddigi lehetőségekért. A 23 éves Schumi tavaly mutatkozott be a száguldó cirkuszban, melyben az első évét még pont nélkül zárta. Idén a vasárnapi szezonzáró előtt a 16. helyen áll összetettben 12 ponttal.