2024. március 28., csütörtök

Továbbra is aszfaltgőzben a Futaki út

Folytatódnak az útlezárások

A Futaki utcában javában zajlanak az útburkolat felújítási munkálatai, a hétvégén kezdődött, negyedik munkaszakasz keretében az Európa sugárút és a Dusán cár utca közötti jobb oldali útszakaszon. Lezárták az utat a forgalom előtt, azonban az ellenkező oldalon, a kórház felőli útrészen két irányban folyik.

A tervek szerint hétfőtől megkezdődnek a munkálatok a bal oldali sávban, vagyis az Európa sugárúttól a Hajduk Veljko utcáig. Útkarbantartási munkálatok zajlanak a Radomir Raša Radujkov utcában is, mégpedig az Újtelep és az Európa sugárút közti útszakaszon. A munkálatok során egy irányban folyik a közlekedés az Európa sugárúttól a Slobodan Jovanović sugárútig. Kedvezőbb közlekedési feltételeket biztosítanak a Petőfi Sándor utcában, ahol szintén folyamatban vannak az útfelújítási munkálatok. A szóban forgó utca hossza ugyanis meghaladja a 2 kilométert, ezért a munkát több szakaszban fogják elvégezni. Jelenleg az Erdei és a Goran Kovačević utcák közti részt újítják fel, az új aszfaltréteg kialakítása miatt ideiglenesen lezárták az utat a forgalom előtt.

A Gagarin utcában befejeződtek az útkarbantartási munkálatok és már megnyitották az utat a forgalom előtt. Az útkarbantartási munkálatok mellett egyéb beruházási projekteket is megvalósítanak, lezárták az utat a Kraljević Marko utcában (a Jaša Tomić sugárút és a Berislav Berić utca közötti szakaszon), valamint a Partizán utcában is (a Pirosi út és az Ipar utca közt). A Kraljević Marko utcában csatornahálózat, az Ipari utcában pedig vasúti felüljáró épül.

A kamenicai Dr. Goldman úton a terveknek megfelelően folynak a munkálatok, a közlekedési lámpától az Újvidéki utcáig terjedő részen, lezárták az utat a forgalom előtt. A munkálatok ideje alatt a polgárok csak Kamenica központján és a Vasút utcán keresztül tudnak eljutni az Intézethez. A munkálatok tervezett kivitelezésébe az időjárási viszonyok is beleszólhatnak.