2024. április 25., csütörtök
SZENTTAMÁS

Folytatódik az együttműködés

Jövőre is részt vesznek a régió legnagyobb tehetségkutató versenyén

Szenttamás jövőre is részt vesz a régió legnagyobb tehetségkutató versenyén, a Szerbia Európa Ritmusában elnevezésű zenés rendezvényen. Az erről szóló szerződést tegnap írta alá Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és Igor Karadarević, a rendezvény igazgatója. Mint ismeretes, a 2021-ben tartott döntőt Szenttamás képviselői nyerték, így a legutóbbi verseny házigazdája ez a község volt. A szerződés értelmében a 2023-ban a rendezvényen újabb lehetőség nyílik a fiatal szenttamási tehetségek bemutatkozására.

A szerződések aláírását követően Igor Karadarević elmondta, a döntő televíziós közvetítése az eddigi legjobb közvetítés volt, amivel igen magasra emelték a lécet, és ezt a színvonalat a rendezvény soron következő házigazdájától is elvárják.

− Örülök, hogy Szenttamás – immár negyedik alkalommal – újra hozzájárul a legnagyobb országos gyermekfesztivál népszerűsítéséhez. Mindent beleadunk, hogy a sikeres együttműködés tovább folytatódjon, és hogy a szenttamási gyerekek a zenés-táncos hagyomány ápolása mellett jó barátságot alakítanak ki a hazai, magyarországi, mondtenegrói, észak-macedóniai, és bosznia-hercegovinai társaikkal − mondta Igor Karadarević.

Szenttamás polgármestere ugyancsak elégedettségének adott hangot ami az eddigi rendezvények színvonalát illeti, és elmondta, a szenttamási, turiai és nádaljai fialok előtt ismét nyitva áll a bemutatkozás lehetősége, hiszen a tehetségek újra színpadra állhatnak.

− Elégedett vagyok azzal, ahogyan házigazdaként bemutatkoztunk és hogy a lehető legmagasabb szinten végeztük a ránk háruló a feladatot. Biztos vagyok benne, hogy az újabb csapat ismét kiválóan képviseli községünket, és örülök annak, hogy a verseny szervezőivel közösen megtaláljuk a lehetőséget az itteni tehetségek bemutatkozására – fogalmazott Radivoj Debeljački.

A Szerbia Európa Ritmusában rendezvény házigazdája 2023-ban Nagybecskerek lesz.

Nyitókép: David Makević, Igor Karadarević és Radivoj Debeljački aláírta az együttműködési szerződést (Paraczky László)