2024. április 25., csütörtök

Élménydús délelőtt várta a Vackor ovisait

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói leendő hivatásukat gyakorolhatták a vendégeskedés során

Gyermekkacajjal telt meg tegnap a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épülete, ugyanis a Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény harminc kis óvodása látogatott el az intézménybe, hogy egy játékos foglalkozáson vegyenek részt.

Dr. Pintér Krekić Valéria, oktatással megbízott dékánhelyettes elmondta, hogy a Vackor óvoda immár egy éve az okleveles óvodapedagógus szak negyedéves hallgatóinak a gyakorló színterévé vált, míg a harmadéves egyetemistáknak a karon kerülnek megrendezésre a gyakorlati óráik.

– Azért hívtuk most meg az ovisokat az MTTK-ra, hogy a hallgatóink tapasztalatot szerezzenek, és „élesben” is kipróbálhassák magukat a gyermekek közt. Mivel nagyon jó kapcsolatunk van a Vackor óvoda pedagógusaival, ezért már az év elején megbeszéltük velük, hogy többször is el fognak látogatni hozzánk ilyen hasonló eseményekre – fejtette ki az oktatással megbízott dékánhelyettes.

A játékműhely keretén belül a kicsik először egy kézműves foglalkozáson vehettek részt, melyet a hallgatók egy mondóka megtanulásával kötöttek össze. Ezt követően a foglalkozás az intézmény tornatermében folytatódott, ahol a gyerekek egy mozgásos játékot játszhattak. Végül pedig az egészséges életmódról is hallhatnak egy rövid kis beszámolót, egy kis uzsonnával egybekötve.

Dér Dianna

A gyerekek láthatóan nagyon jól érezték magukat (Fotó: Dér Dianna)

– Az a célunk, hogy kezdve az óvodásoktól egészen az iskolásokig, egyetemistákig, minél több fiatal megforduljon az MTTK épületében, hogy tartalmat kapjon az objektum, és azon belül a tornaterem is. Ennek kapcsán érkeztek hozzánk a Vackor óvodából a kisgyerekek, hogy érdekes és játékos foglalkozáson vegyenek részt. A tornateremben levő foglalkozás témája az erdő volt. Igyekeztünk kerettörténetet is adni a játéknak, hiszen ha a gyerekek bele tudják élni magukat az adott történetbe, sokkal szívesebben vesznek részt a fizikai aktivitásokban. Számunkra jelentős, hogy az ovisok a fizikai aktivitást pozitívan éljék meg, és ne csak a formális oktatási rendszer keretén belül, hanem azon kívül is minél többet mozogjanak – emelte ki dr. Halasi Szabolcs egyetemi tanár.

Nyitókép: Dér Dianna